Jubileum en nieuw clubhuis voor Scouting IJsselgroep

Gepost in Nieuws

Scouting09 20 325Scouting IJsselgroep viert de eerste opkomst, 75 jaar geleden bij de muziektent achter De RoskamAfgelopen zaterdag 19 september was het feest bij Scouting IJsselgroep, want het was alweer 75 jaar geleden dat Wim Schekman de eerste ‘Scouting­opkomst’ organiseerde bij de muziek­tent achter De Roskam. Om dit te vieren werd er door de Scoutinggroep wederom een opkomst gehouden die van start ging op de Roskam­weide. Na de opening werden er eerst nog een aantal leden gehuldigd, met als uitschieter Tonny Wunderink: hij ontving de versierselen voor 60 jaar lidmaatschap. Na deze plechtigheden was het natuurlijk tijd voor taart, want 'wie jarig is trakteert'.

Scouting09 20 2aOp Hike
Vervolgens gingen de welpen, scouts en explorers ‘op hike’, waarbij ze onderweg langs verschillende posten kwamen. Zo moesten ze bijvoorbeeld laten zien dat ze vlot en op een duurzame manier een vuurtje konden maken en dat ze binnen 1 minuut een tent konden opzetten. Rond 16.00 uur was iedereen terug op eigen terrein aan de Kwekerijweg en was het tijd voor nog een memorabel moment: de aftrap van de verbouwing van het clubgebouw het ‘Troephuis’.

Nieuw Troephuis
Scouting09 20 2 kleinNa een gebruik van bijna 65 jaar is het gebouw technisch versleten. Daarnaast voldoet het ook functioneel niet meer aan de eisen van deze tijd. Oftewel: hoog tijd voor een grondige verbouwing. De speciaal daarvoor ingestelde bouwcommissie is al tijden bezig met de voorbereidingen en afgelopen zaterdag kon dan eindelijk het project afgetrapt worden. Dit gebeurde door symbolisch het gevelbord te verwijderen en een bouwbord te onthullen. Daarnaast werd de totaalopbrengst van de reeds gedoneerde bedragen van leden en oud-leden bekend gemaakt. Fantastisch om te zien dat leden en oud-leden er zoveel voor over hebben dat de Scoutinggroep over een goede accommodatie kan beschikken. Maar ook jeugdleden hebben niet stilgezeten, door het verkopen van loten voor de Scouting Loterij en het organiseren van een benefietdiner werd ruim € 2000 opgehaald voor de verbouwing. Een topresultaat!

Scouting09 20 6 klein

Cheque
Scouting09 20 5Speciale gasten voor de aftrap waren drie vertegenwoordigers van de Rabobank, die een cheque kwamen overhandigen aan de penning­meester van de vereniging. Een enorm mooi bedrag dat goed besteed gaat worden. Daarnaast hebben Stichting Hulpfonds de Berkel, Stichting Boschuysen, het Scouting Nederland Fonds en Stichting Maatschappelijk Belang Lochem een financiële bijdrage geleverd. Door deze donaties kan er een bijna nieuw Troephuis neergezet worden dat weer tientallen jaren mee kan. Zo kan de groep op volle kracht vooruit.
  

Gorssel, 23 september 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail