Zonovergoten Kubbtoernooi op het Acaciaplein

Gepost in Nieuws

Op een zonovergoten Acaciaplein werd op zondag 20 september 2020 het derde Kubb­toernooi gespeeld, georganiseerd door de Gorsselse kubb­club ‘Pleinvrees’. Maar liefs 24 teams streden om de ere­titel en het ging er fanatiek aan toe. Jammer genoeg kon er vanwege corona vooraf niet te veel publiciteit aan gegeven worden. ‘Pleinvrees’: “Hopelijk wordt alles bij het volgende toernooi weer een beetje normaal”.

Kubb
KubbSpeelveld kleinKubb speelveldKubbvereniging Pleinvrees ontleent zijn naam aan het Acaciaplein in Gorssels, waar ’s zomers rege­lmatig op de banen van buurtvereniging Plein 9 het spel ‘kubb’ gespeeld wordt.
Kubb is een buitenspel. Houten blokken moeten omver geworpen worden door er houten stokken tegen­aan te gooien. Het spel wordt gespeeld op een vlak speel­veld van vijf bij acht meter en bestaat uit verschillende houten stukken: een koning (30 cm hoog), tien ‘kubbs’ van 15 cm hoog en zes stokken van 30 cm hoog. De spelers worden ver­deeld in twee teams en het is de bedoeling om met de stokken alle kubbs van het andere team om te gooien. Uiteindelijk wint het team dat de ‘koning’ omgooit.

Het toernooimet buffet
Kubb2020 1 kleinFanatiek spelDe poulewedstrijden begonnen om 10.30 uur. De twee beste teams van elke vier poules gingen over naar de kwart­finales. De overige zestien teams speelden verder in een afval­systeem voor de plaatsen 9 t/m 24. De acht eerst geplaatsten speelden de kwart- en halve finales. 
Maar voor de finales begonnen werd er eerst genoten van een heerlijk buffet, verzorgd door Eet­café De Hoek.

Finales
Kubb2020 2 kleinDe trotse winnaars van team The Moon: Annelies, Hasan en PuiUiteindelijk werd om de derde en vierde plaats gespeeld door De Drie Musketiers tegen De Veldmasters. De Drie Muske­tiers wonnen de strijd. 
De finale ging tussen Quatre Bras en The Moon. De eerste set werd door The Moon gewonnen. Maar in de tweede set leek Quatre Bras de set snel naar zich toe te trekken. Door een tactisch mis­verstand kantelde de wedstrijd en won The Moon ook de tweede en beslissende set. Een leuke bijkomstig­heid: team The Moon bestond uit drie nationaliteiten.

Dank
De organisatie bedankt iedereen die dit toernooi heeft doen slagen, met name Slagerij Rodenburg en Eetcafé De Hoek en natuurlijk de barploeg. 
De datum voor volgend jaar is al bekend, dat wordt zondag 19 september 2021.


Gorssel, 23 september 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail