Netwerkcoach gezocht

Gepost in Nieuws

De Vrijwilligerscentrale, onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem (SWL), bemiddelt tussen organisaties die vaca­tures hebben voor vrijwilligers in de gemeente Lochem en vrijwilligers die graag zin­vol bezig willen zijn. SWL heeft zelf een vacature voor een vrijwillige netwerk­coach. De netwerk­coach werkt volgens de methode ‘Natuurlijk, een netwerkcoach’. 

De methode
SWLCoach kleinNetwerkcoaches helpen mensen bij het versterken van hun sociaal netwerkDe methode “Natuurlijk, een netwerkcoach’ is een praktische aanpak, gericht op mensen die hun sociaal net­werk willen versterken of uit­breiden. Een netwerkcoach is een speciaal getrainde vrijwilli­ger die mensen op basis van hun wensen en levens­verhaal daarbij helpt. De methode is ont­wikkeld door MantelzorgNL en bij Stichting Welzijn Lochem is deze methode aan­gepast aan de situatie in de gemeente Lochem. Lees hier meer over het project Netwerkcoaches.

Netwerkcoach
Als vrijwillige netwerkcoach beschik je over vaardigheden als: goed kunnen luisteren, vragen stellen, zelfstandig werken, in staat zijn te reflec­teren op eigen handelen, actief mee­denken bij het oplossen van dagelijkse problemen van de deelnemer en een persoonlijke, coachende, onder­steunende en netwerk­gerichte houding.

Tijdsbeslag
Als voorbereiding is er een e-learning van tien lessen van 10-30 minuten en er volgen vier dag­delen training in de methodiek 'Natuurlijk, een Netwerkcoach'.
Gesprekken met deelnemers vragen ongeveer twee uur per twee weken, gedurende zes tot twaalf maanden. Ieder kwar­taal is er inter­visie samen met de andere netwerk­coaches en er wordt een keer per jaar een dag­deel training en bij­scholing gegeven.

Interesse?
Neem bij interesse contact op met Annemarie Smith, coördinator Netwerkcoaches bij Stichting Wel­zijn Lochem, via tel. 06-33107576 of


Gorssel, 23 september 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail