Kinderboekenweek 2020: ‘Terug in de tijd'

Gepost in Nieuws

KinderboekGeschenk 2020 kleinKinderboekenweekgeschenk 2020Van 30 september tot en met 11 oktober 2020 is het weer Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Terug in de tijd’. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tast­baar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogs­tijd of kom van alles te weten over de Oud­heid. 

Geschenk
Kinderprent2020 kleinPrentenboek Kinderboekenweek 2020Het kinderboekenweekgeschenk van 2020 is het boek ‘De diamant van Banjarmasin’, over een jongen die op een dag aan zijn vader vraagt: ‘Wie zijn wij eigenlijk, waar komen we vandaan?’ In acht verhalen schrijft de auteur zich door de geschiedenis van Nederl­and heen. Het zijn verhalen over helden, geluks­zoekers, vertrekkers en nieuwkomers. In al die verhalen vragen de hoofd­personen zich af: ‘Wie ben ik? Waar wil ik zijn? Ben ik welkom?’ Soms botst het en wordt de vraag gesteld: ‘Wie ben jij? Ik was hier eerst!’ 
Het boek is geschreven door Arend van Dam en is tijdens de Kinderboeken­week gratis verkrijg­baar in de boekhandel bij aan­koop van ten minste € 12,50,- aan Nederlands­talige kinder­boeken. 
Het prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 is ‘Tweeling’ van Mylo Freeman.

Bieb Gorssel
De Bibliotheek Gorssel organiseert tijdens de Kinderboekenweek 2020 voor de groepen 5/6 of 6/7 een ontwerp­wedstrijd voor een middeleeuws schild waar het gilde­wapen van de groep die het bedenkt op wordt afgebeeld. Een jury zal de schilden beoordelen en de winnende groep neemt deel aan een work­shop met kunstenares Andrea Kiffen. Zij gaat het schild in 3D met de groep uit­voeren.


Redactie Gorsssel.nl
25 september 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail