Dode beuk in Openluchttheater moet worden gerooid

Gepost in Nieuws

DodeBeukOLTHet Openluchttheater Gorssel, op de hoek van Molenweg en Esdoornlaan, is een prachtig lommerrijk parkje met theater accommodatie. Het parkje is altijd toegankelijk en het is er goed toeven. Menig voorbij­ganger komt er even zitten en genieten van de mooie omgeving. In het parkje bevinden zich nog diverse monumentale eiken, beuken en kastanjes uit de tijd dat het nog een Heemtuin was.

Op het hoogste punt van dit parkje heeft een monumentale en gezichts­bepalende beuk het niet overleefd. Vorig jaar was het al minnetjes, maar er was nog hoop op herstel, maar dit jaar is hij echt aan zijn einde gekomen. Het zal de twee jaar durende droogte geweest kunnen zijn, of een ziekte. Of is de boom aan eenzaam­heid gestorven, omdat er dit jaar géén voorstellingen en géén publiek zijn geweest?

Hoe dan ook, hij kan daar niet blijven staan. Het duurt niet lang of het wordt gevaarlijk. Er kunnen takken uit gaan vallen, op argeloze wandelaars of zelfs op straat.

Het bestuur van het Openlucht­theater wil dan ook dit najaar de restanten laten verwijderen en afvoeren. Dat kan nog spectaculair worden want er komt vast een hoogwerker aan te pas en mogelijk een ‘klimmer’ in de boom.

 
Gorssel, 3 oktober 2020

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail