Snel laden, ook in Gorssel

Gepost in Nieuws

Op vrijdag 2 oktober 2020 is in Gorssel een snellader voor elektrische auto’s in gebruik genomen. Meestal staan snelladers langs drukke snel­wegen en in grote steden. Maar nu dus ook in een dorp als Gorssel, met 4.000 inwoners. Bij snel­laders kunnen elektrische auto’s binnen een uur hun accu bij­laden, veel sneller dan bij gewone openbare laad­palen of bij laad­palen aan huis.

Samenwerking gemeente en LochemEnergie
LELaadpaal 1 kleinBoven en onder: snellandpaal bij de kerk in GorsselMet financiële steun van de gemeente Lochem heeft burgercoöperatie LochemEnergie zich ingespannen om binnen de gemeente­grens twee snellaad­punten te realiseren. De eerste staat al enige tijd bij het gemeente­huis in Lochem. De tweede is nu dus in Gorssel in gebruik genomen.
De snellader staat op het pleintje bij de kerk in Gorssel, naast Keuken­studio Stormink. 

Fluisterstil
LELaadpaal 2 kleinDe snellader bij het gemeentehuis in Lochem maakt voor de koeling gebruik van ventila­toren die tot op een paar meter afstand hoor­baar zijn. Op de plek bij het gemeente­huis is dat niet bezwaarlijk, maar voor de locatie midden­in Gorssel is gezocht naar een fluister­stille snellader met water­koeling. 
Gerwin Sieders woont op een steenworp afstand en heeft inmiddels als eerste Gorssel­naar de snellader voor zijn elektrische auto gebruikt. Hij kon tot genoegen van Lochem­Energie bevestigen dat het apparaat ‘best stil’ is en prima werkt.

Gebruikers
Er zijn in Gorssel steeds meer elektrische auto’s in het straatbeeld, zowel van in­woners als van bezoekers van buiten. Lochem­Energie wil beide groepen graag bedienen: “De Gorssel­naar die overdag voor werk of familie­bezoek de accu behoorlijk heeft leeg­gereden krijgt de auto thuis niet zo snel op­geladen om ’s avonds nog weer op pad te gaan. Dan is de snel­lader een uitkomst. En ook bezoekers die van ver komen hebben niet altijd genoeg tijd om hun auto op te laden bij een gewone laad­paal.”
LochemEnergie hoopt dat de bezitters van elektrische auto’s in Gorssel en omgeving de weg naar de snel­lader zullen vinden. “Leden van LochemEnergie krijgen een korting  op het laad­tarief”. 

Parkeerplek
De snellaadplek is met speciale belijning in het wegdek gemarkeerd. Binnenkort plaatst de gemeente nog een bord om de plek te be­stemmen voor uitsluitend elektrische auto’s. Daarmee wordt, net als bij gewone laad­palen, het parkeren van een benzine- of diesel­auto op die plek verboden. Het is overigens ook niet toe­gestaan om de plek langdurig met een elektrische auto bezet te houden.


Gorssel, 5 oktober 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail