Voorleesboek van Evelien van Dort

Gepost in Nieuws

‘Het jaar rond’ is het nieuwste (en tachtigste!) kinderboek van Evelien van Dort, een voorlees­boek met heel veel verhalen over Noor en haar broertje Lucas. 

IJssel
EvelienBoek kleinLucas en Noor wonen met hun ouders, oma en hond Roska in een dijkhuis vlak bij de IJssel. Oma, die op Curaçao geboren is, woont bij hen in. Met zijn allen beleven ze door het jaar heen de feest­dagen (Sinterklaas Kerstmis, Pasen), de wisseling van de seizoenen, de eerste school­dag en alle avonturen die daar­bij horen. Zo vertelt oma over krokodillen­soep, droomt Noor over de tanden­fee, bakken ze sneeuw­soezen met hagelslag, krijgen ze door het schaatsen tintel­tenen en vragen ze zich af hoe slakken­kluifjes smaken. Maar kinder­verdriet hoort er ook bij: Noor en Lucas bezoeken het graf van opa. Maar daar tingelen de sneeuw­klokjes, en dan is het opeens niet meer zo droevig.

Kinderboekenweek
Tijdens de Kinderboekenweek, op vrijdagochtend 9 oktober, verzorgt Evelien  voor leerlingen van de Vuller­school in Gorssel een feestelijk programma over en rond het boek. Evelien: “Het wordt een corona­verantwoord boeken­feestje. In deze tijden van corona vind ik het belangrijk om ‘samenzijn’ en ‘samen doen’ extra te be­nadrukken”.

Informatie
Titel: Het Jaar Rond
Feestelijke voorleesverhalen
Auteur: Evelien van Dort
Illustraties: Daniëlle Schothorst
Uitgever: KokBoekencentrum, Utrecht
ISBN 978 90 266 2334 9; 320 p.


Redactie Gorssel.nl
6 oktober 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail