Help de vleermuis

Gepost in Nieuws

De Vleermuiswerkgroep Gelderland (VleGel) en de gemeente Lochem willen samen met inwoners vleer­muizen aan een slaap­plek helpen. Vleermuizen zijn belangrijk omdat ze de insecten­stand in balans houden. Omdat vleermuizen steeds minder rust­plekken hebben, gaat VleGel de komende maanden op geschikte locaties 50 vleermuis­kasten bij inwoners ophangen. Wie een geschikte plek heeft, kan zich hiervoor aan­melden.

Vleermuiskast
Vleermuis 1 kleinLaatvlieger (Eptesicus serotinus), foto WikipediaWie een vleermuiskast wil ophangen, moet de dieren een rustige plek in tuin of erf kunnen bieden, bijvoor­beeld aan een stevige boom of aan een muur. De plek moet in de zon, op het (zuid)­westen gericht zijn en een vrije aanvlieg­route hebben. De kast moet op een hoogte van minimaal 3 meter hangen.
Vleermuis 2 kleinGewone dwergvleermuis (Pipistrellus pipistrellus), foto WikipediaEr zijn in totaal 50 vleermuiskasten beschikbaar (één kast per huishouden) en alleen geschikte plekken komen in aan­merking. De gemeente wil de kasten gelijk over de kernen verdelen. 

Aanmelden
Belangstellenden kunnen voor 1 december 2020 een e-mail sturen naar: . Daarbij graag adres, telefoonnummer en de plek voor de kast vermelden. Het is handig om een foto van de beoogde plek mee te sturen.

Vleermuizen helpen
Niet alleen met een vleermuiskast, ook op andere manieren kunnen we iets doen voor de vleer­muis. Harrie Pelgrim van VleGel deelt tips in het interview op website van de gemeente Lochem


Gorssel, 14 oktober 2020

 

 

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail