Vrijwilligers gezocht voor herstart Gorssels Buffet

Gepost in Nieuws

Gorsselnaren die het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten konden regelmatig aanschuiven in De Brink voor een gezamenlijke maaltijd, een praatje en spelletjes voor kinderen: het Gorssels Buffet. Helaas konden de avonden een paar maanden niet doorgaan omdat vrijwilligers andere dingen gingen doen. Bernadette Kuijs wil het Gorssels Buffet nieuw leven inblazen en roept anderen op te helpen.

Ontmoeten en verbinden
GorsselsBuffetIedere twee maanden kwam een groep betrokken burgers bijeen om met hun kinderen de avond­maaltijd met elkaar te delen. Iedereen nam wat mee, variërend van pasta tot Syrische hapjes, salades en vers brood. Elke deelnemer kan iets lekkers uitkiezen. De organisatie zorgde voor een biologische soep en voor het drinken, al dan niet alcoholisch. Na het eten konden er spelletjes worden gespeeld. Gasten gaven een kleine vrijwillige bijdrage en de gemeente Lochem en het Oranje­fonds onder­steunden het initiatief met een bijdrage.
Doelstelling was het leren kennen van mensen in Gorssel en zodoende verbinding tot stand te brengen.

Herstart
Het Gorssels Buffet is een paar maanden uit de lucht geweest, omdat vrijwilligers een andere weg gingen. Bernadette Kuijs heeft goede ervaringen met dit nuttige initiatief en wil dit daarom weer een nieuw leven inblazen. De 58-jarige Gorsselse wil graag samen met anderen die kar gaan trekken: “Dat is gezelliger en bovendien zijn er een aantal klusjes die ik niet alleen kan doen.”
Ook met de nieuwste coronamaatregelen kunnen de avonden doorgaan. Anderhalve meter afstand is mogelijk in De Brink en er mogen hooguit 30 mensen aanwezig zijn.
Bernadette wil het buffet, net als voorheen, om de twee maanden houden. “Daardoor is er weinig sociale druk, want mensen hebben het al zo druk. Maar om de andere maand is vaak genoeg om te zorgen voor sociale verbinding. Bovendien is het zo voor de vrijwilligers een lichte taak.”

Wie helpt?
Bernadette komt graag in contact met mensen die zouden kunnen helpen met de volgende werkzaamheden:
1. Subsidie aanvragen. Als ‘groep betrokken burgers’ is subsidie mogelijk bij de gemeente Lochem en het Oranjefonds
2. Persberichten.
3. Doen van inkopen voor soep en drinken
4. Het koken van de soep
5. Het klaarzetten van de tafels en stoelen en spelletjes, aangepast op de coronamaatregelen.
6. Het openen en sluiten van de Brink, in samenwerking met Bert, de koster van de kerk.
7. Beheren van financiën.
8. Achteraf de afwas, vaatwasser aanwezig, en opruimen van de meubels en de spelletjes.

Bernadette heeft ruime ervaring met al deze activiteiten, maar het is te veel voor haar alleen. “Het lijkt mij fijn een groepje te formeren van vaste mensen. Zo zorgen we voor continuïteit en voor verbinding onder elkaar. In onze eerste vergadering kan iedereen zijn of haar interesse­gebieden en mogelijkheden aangeven”. Die eerste vergadering kan worden gehouden in De Brink, ’t Trefpunt, of bij een van de (kandidaat) vrijwilligers thuis als die een grote woonkamer heeft.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Bernadette:
Tel 06 2310 22 54
Email:  

 
Gorssel, 15 oktober 2020

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail