Bladkorven worden weer geplaatst

Gepost in Nieuws

Vanaf 27 oktober plaatst Circulus-Berkel binnen de kernen van de gemeente weer bladkorven. De bladkorven zijn alleen bestemd voor bladafval.

BladkorvenGorssel2020Bladkorven in GorsselBij de herfst denken we aan wind, regen en aan herfstblad. Deze combinatie kan voor gladheid en onveilige situaties zorgen. Daarom houdt Circulus Berkel de straten en stoepen zo goed mogelijk ‘bladschoon’ en veilig. Iedereen kan daarbij helpen door bladafval bij elkaar te vegen, naar de korf in uw straat of wijk te brengen én door een oogje in het zeil te houden. 

Waar in Gorssel de korven staan (of binnenkort worden geplaatst) kunt u zien op de afbeelding hiernaast.

Meld als een korf vol is
De korven worden ‘op afroep’ geleegd. Dat kan worden gemeld op een kaart op de website van Circulus Berkel waar de korven zichtbaar zijn (zie eerste link hieronder). Als een korf vol is dan kan dat op die kaart worden aangegeven en zal Circulus Berkel de korf legen.
Ook oneigenlijk gebruik of schade kan online worden gemeld (tweede link).

Blad is nuttig!
Bladkorf Lochem manHet blad in de korven wordt gebruikt voor duurzame bemesting. Maar dat kan alleen als het blad ‘schoon’ is en dus niet vermengd wordt met takken of ander (groen)afval. Ook het blad dat in de openbare ruimte vrijkomt wordt op deze manier gebruikt. Tuineigenaren kunnen blad natuurlijk ook goed gebruiken om compost te maken, of te verspreiden over borders om planten en wortels te beschermen én de grond te verbeteren. 

 

 
Gorssel, 23 oktober 2020

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail