Snelle fietsroute: nu ook N348-variant in beeld

Gepost in Nieuws

Er zijn nieuwe ontwikkelingen rond de veel besproken snelle fietsverbinding tussen Deventer en Zutphen (F348). Naast de voorkeurs­variant (deels door het buitengebied tussen Gorssel en Eefde) wordt nu ook een snelle fietsroute langs de N348 uit­gewerkt.

Voorkeursvariant niet populair
F348Scholier kleinCombinatievariant of N348-variant?De door de Stuurgroep van de Cleantech Regio gekozen voorkeursvariant (de zogenaamde Combinatie­route deels langs de N348 en deels door het buitengebied van Gorssel en Eefde) werd door leden van de begeleidende Klankbord­groep en omwonenden afgewezen. Zij hebben een voor­keur voor een van de andere onderzochte tracés: geheel langs de N348. Ook de Lochemse gemeenteraad wees in zijn vergadering van 6 juli 2020 de voorkeurs­variant unaniem af. 
Inmiddels is besloten naast de Combinatieroute nu ook de mogelijkheid van een snelle fiets­route langs de N348 uit te werken. 

Grotere rol provincie
Omdat bij de routevariant langs de N348 ook aanpassingen aan deze weg een rol kunnen spelen, neemt de provincie Gelderland de project­leiding van Cleantech Regio over. De provincie werkt het komend half jaar samen met gemeenten Deventer, Lochem en Zut­phen de route langs de N348 uit tot een voorlopig ontwerp. Daarbij wordt ook het onderzoek naar mogelijke aan­passingen aan de N348 betrokken. 

Besluit in 2021
Bij het uitwerken van beide varianten houdt de provincie rekening met de aandachtspunten uit de inspraak­rondes van juni en juli 2020. Vervolgens valt in 2021 het besluit óf de fiets­route er echt komt en wáár tussen Deventer en Zutphen deze precies komt te liggen. Vervolgens leggen de gemeenten dit besluit voor aan hun gemeente­raden. Daarna maken partijen afspraken over de financiering en uit­voering.
Het streven is om voorjaar 2021 ontwerpen klaar te hebben van zowel de combinatie­route als de N348-route. 


Redactie Gorssel.nl
16 oktober 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail