Film over de Berkel in Museum STAAL

Gepost in Nieuws

Museum STAAL in Almen heeft voor de tentoon­stelling ‘Berkel in beeld’ een film laten maken over de Berkel: ‘Berkel­beeld’. Van de bron in Billerbeck in Duits­land tot Zutphen, waar de Berkel in de IJssel stroomt. 

Berkelbeeld kleinFilmmaker Matthijs de Vos heeft een passie voor het leven in en rondom de water­spiegel. Voor ‘Berkel­beeld’ maakte hij prachtige opnames boven, op en in de Berkel. Het is de leef­omgeving van veel verschillende vogels, vissen en planten. Maar ook van mensen die er wonen en recreëren. 
De film is tot stand gekomen met onder­steuning van Provincie Gelder­land, Nordrhein-Westfalen, Interreg Deutsch­land Neder­land, Water­schap Rijn en IJssel en de Europese Unie. 
Bij de opening van de tentoon­stelling ‘Berkel in beeld’ was het eerste deel van de film te zien, het Duitse gedeelte van de Berkel. Inmiddels zijn alle delen klaar en is de film compleet. 

Openingstijden
Tot 6 november 2020 zijn bezoekers welkom in museum STAAL van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Vanaf 6 november is het museum geopend van vrijdag tot en met zondag tijdens dezelfde openings­uren. Berkel in Beeld is nog te zien tot en met 28 maart 2021. 

Museum STAAL
Dorpsstraat 39
7218 AC Almen
Website


Gorssel, 16 oktober 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail