Introductie ‘Gorssel Bloeit’ afgelast

Gepost in Nieuws

De werkgroep Centrum & Economie van de Dorpsraad Gorssel lanceerde in het voorjaar van 2020 het project ‘Gorssel Bloeit’, met als doel het cen­trum van Gorssel het hele jaar door te verfraaien met bloem­bakken. ‘Gorssel Bloeit’ spiegelt zich aan de Stichting Dorpsverfraaiing Twello, die in Twello meer dan honderd planten­bakken en enkele rotondes verzorgt. Op 20 oktober 2020 was een introductie­bijeenkomst gepland in ’t Trefpunt in Gorssel, maar door omstandig­heden is de bijeenkomst tot nader order uitgesteld. 

Brainstorm
BloemMunster 1 kleinMunster (Vogezen, Frankrijk), oktober 2020. 'Terwijl de tuinmannen hun best doen om de mooiste roos te kweken, spannen de luizen zich in voor het lekkerste hapje'De bedoeling van de introductiebijeenkomst was om vrijwilligers te werven en een korte brainstorm­sessie te houden, bijvoorbeeld over de inrichting van de verwaarloosde ‘drie­hoek’ tegenover Brinks Auto­service aan de Hoofdstraat in Gorssel. De introductie van het initiatief gaat voorlopig dus niet door, maar daar­mee is het plan zeker niet van de baan, verzekert Eric Suyten, woord­voerder van de werkgroep: “Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden en we zullen ze op de hoogte houden door middel van een nieuwsbrief”. 

Groene vingers en dichtaders
Bloem Malmedy kleinMalmedy (Ardennen, België), augustus 2020Eric Suyten is enthousiast: “Ik trof in Malmedy in de Ardennen en ook in Munster in de Vogezen mooie voor­beelden van dorps­verfraaiing aan. En ik zag in Munster dat het ook niet alleen bij het plaatsen van bloem­bakken hoeft te blijven: behalve plaatselijke tuinmannen (‘jardiniers’) laten ook dichters (‘poètes’) van zich horen. Dus ook creatievelingen met een dichtader zijn welkom. Wie weet hebben we in Gorssel over een jaar een mooie ‘Club de Jardiniers et Poètes’, die ons dorp elk seizoen weten te ver­rassen met nieuwe fleurige creaties en met gedichten!”

Informatie
Aanmelden voor de werkgroep of de nieuwsbrief van ‘Gorssel Bloeit’ via:
.


Gorssel, 19 oktober 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail