Doneren voor zonnebloemen

Gepost in Nieuws

Agrarische Natuurvereniging ’t Onderholt wil net als in 2020 in de zomer van 2021 weer in totaal 20 km zonne­bloemen langs de maisvelden rond Gorssel laten groeien. Het insecten­bestand staat immers onder druk en tellingen wijzen uit dat zonnebloem­linten bijdragen aan de bio­diversiteit. 
Maar er zijn donaties nodig om de linten ook te kunnen inzaaien. Dat kan nu al, er zijn in de gemeente Lochem zijn nog heel wat meters te gaan.

Droogte 
Zonnebloem2020 kleinNu doneren voor zonnebloemen in 2021Bijna leek het in de zomer van 2020 verloren moeite. De ingezaaide zonne­bloemen langs de mais­velden aan de Dominee­steeg in Gorssel kregen aanvankelijk de kans niet op te groeien. Ze werden ver­drongen door melde en geremd door de droogte. Dit leidde tot een drastisch besluit: de randen werden om­geploegd en opnieuw in­gezaaid. En met succes! De mais is inmiddels geoogst, maar de randen met een mengsel van zonne­bloemen en andere veldbloemen staan nu nog - in oktober - volop in bloei. Fijn voor de vogels en insecten en mooi voor de voorbij­gangers.

Doneren
Deelnemende boeren willen volgend jaar graag weer meedoen. Zij moeten echter afwachten of mensen genoeg meters zonne­bloem met kruidenmengsel willen doneren. 
Doneren kan al vanaf 5 meter à € 6 via:
www.zonnebloemlint. nl.


Gorssel 20 oktober 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail