‘Afscheid’, Gorssels lied over dementie

Gepost in Nieuws

Zorginstelling ‘De Borkel’ en de Zorgtuin Gorssel hebben al jaren een warme relatie. Cliënten van De Borkel komen regel­matig op de Zorg­tuin genieten en de Zorgtuin schenkt mooie boeket­ten aan De Borkel. Henk van Dort, initiator van de Zorgtuin, schreef een bijzondere gedichten­bundel over dementie. 

Kunst inspireert
Henk zegt hierover: “Kunst inspireert en geeft zin aan ons bestaan. Deze inspiratie wil ik delen. In de loop van de tijd groeide er op de Zorgtuin een kleu­rrijk boeket aan ontmoetingen. Onze belevings­gerichte benadering van mensen met geheugen­problemen: schilderen, musiceren en luisteren, opent harten. Waardig­heid, waarachtig­heid en zin­geving staan hierbij centraal. De belevings­dagen op de Zorg­tuin staan dan ook geheel in het teken van het bevorderen van ieders levens­kwaliteit. Ook in de laatste levens­fase kan er ruimte ontstaan voor toekomst­dromen. Zoveel moois heb ik verwoord in mijn gedichten”.
Juliette Dumoré componeerde hierbij het lied ‘Afscheid’. Het lied is, omlijst met foto’s van Edo Boonstra, hieronder te beluisteren.


Gorssel, 20 oktober 2020

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail