Oranjevereniging zoekt penningmeester

Gepost in Nieuws

De Oranjevereniging Gorssel neemt na elf jaar afscheid van drie bestuursleden: Dik Dijkman, Annette van Meel en Hans van der Kolk. Twee vacatures zijn al vervuld, maar de vereniging is nog op zoek naar een nieuwe penning­meester.

Saamhorigheid 
OVBestuur2020 kleinNa het terugtreden van Annette van Meel (midden) zoekt OV Gorssel een nieuwe penningmeesterDe Oranjevereniging Gorssel wil de saamhorigheid in Gorssel vergroten door het jaarlijks organiseren van activiteiten zoals Konings­dag, de 4 mei-herdenking, een senioren­middag en een gezins­fietstocht.
De vereniging heeft een bestuur dat rouleert; bestuursleden treden voor een bepaalde periode aan en ook weer af. Die dynamiek is goed en hoort bij een levendige organi­satie. Al is het afscheid altijd wel met pijn in het hart.

Naar de ‘eredivisie’
Annette van Meel en Hans van der Kolk waren verantwoordelijk voor het verrijken van het aan­bod aan vertier en spee­lwerktuigen en het versterken van de ka­spositie. De organisatie van al deze activiteiten was door hun inzet gestroom­lijnder dan ooit tevoren. Dik Dijkman was de stille kracht en hij was dé ‘Panna-expert’. Ook zijn aan­deel in het school­programma was on­misbaar. 
De medebestuursleden zijn Annette, Hans en Dik heel dankbaar: “Ze hebben onze vereniging van een amateurclub naar de eredivisie getild!”.

Niet stuurloos
Hiermee wordt wellicht de indruk gewekt dat de Oranjevereniging nu stuurloos ronddobbert. Dat is niet zo. Nieuwe bestuurs­leden zijn de vereniging komen versterken en de voor­bereidingen voor het programma van 2021 zijn in volle gang. Al zullen er misschien alternatieve activi­teiten komen, in een aan­gepaste vorm.

Penningmeester gezocht
Er wordt wel een nieuwe penningmeester gezocht, want met het vertrek van Annette van Meel is die functie nog vacant.
Wie wel van een dorpsfeestje en van cijfers houdt (en gevoel heeft voor financiën), wil misschien het bestuur van de Oranje­vereniging wel komen versterken. Het bestuur komt in de periode van september tot en met mei ongeveer een keer per maand samen bij een van de bestuurs­leden thuis. Onder het genot van een drankje worden dan de actie­lijsten, besluiten en nieuwe ideeën voor dorps­binding besproken. De penningmeester is naast deze bijeenkomsten ongeveer twee uur in de maand bezig voor de vereniging. Zie ook www.ovgorssel.nl. Wie durft?


Gorssel, 20 oktober 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail