Bewoners Hassinkhof blij met duofiets

Gepost in Nieuws

Op de bovenverdieping van de Hassinkhof in Gorssel wonen al jarenlang dezelfde vijf mannen met een vorm van autisme. Ze hebben ieder een eigen apparte­ment en er is een gemeenschap­pelijke woon­kamer. Over­dag hebben ze bezig­heden buiten de deur en er wordt zoveel mogelijk geleefd als in een huis­gezin. In verband met hun beperking kunnen de meeste bewoner niet alleen op pad. 

Wens
Al een tijdlang wilden de bewoners graag kunnen beschikken over een duo­fiets, zo’n fiets waar je - met elektrische onder­steuning - met twee personen naast elkaar kunt fietsen. Maar de enorme aankoop­prijs van zo’n fiets vormde een belemmering. Een donatie gaf wat extra financiële arm­slag. Daarvoor kon geen fiets van zo’n € 7.000,- gekocht worden, maar een zoek­tocht leverde een mooi gebruikt exem­plaar op. Vreugde bij de bewoners en de begeleiding en ook bij de Stichting Hassink­hof, die extra mogelijkheden voor de bewoners probeert te realiseren.

Te breed voor de schuurdeur
Hassinkhof kleinDe Hassinkhof in Gorssel. Op de bovenverdieping wonen vijf mannen met een beperkingEr ontstond wel een volgend probleem, want zo’n fiets moet natuurlijk ergens binnen staan en is te breed voor een normale deur. Tijdelijk was er bij een van de ouders van de bewoners een plekje. Dat is natuurlijk niet voor altijd en ook minder handig in gebruik.
HassinkhofDuo kleinBewoner Bart en Jolien op de duofiets. Vrijwilligers zijn welkom!Daarom moet de schuu­rdeur van de Hassink­hof worden aangepast en ook dat kost een aanzienlijk bedrag. De Hassinkhof is dan ook heel blij met de toezegging van woning­corporatie IJsseldal Wonen: zij zorgen voor de verbreding van de schuur­deur, in letterlijk en in financieel opzicht.

Vrijwilligers
De fiets kan alleen worden gebruikt als er twee begeleiders zijn, een om te fietsen en een om bij de andere bewoners te zijn. Dat lukt niet altijd en daarom is de Hassink­hof op zoek naar mensen die het leuk vinden af en toe met een bewoner een eindje te fietsen. Daarbij is het voor bewoners en vrijwilli­gers belangrijk om elkaar goed te leren kennen. Voor de kennismaking is het dus fijn als daarvoor voldoende tijd genomen kan worden.
Lijkt u dit leuk, dan kunt u zich aanmelden bij Eline Broekhuis, tel. 06-21887221. Eline coördineert  de werkzaam­heden van de vrijwilligers op de Hassinkhof.


Gorssel, 24 oktober 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail