Gedichtenwedstrijd 'Gorssels Goed'

Gepost in Nieuws

‘Gorssels Goed’, een projectgroep van de Dorpsraad Gorssel, ontwikkelde in het voor­jaar van 2020 twee routes, een voor wandelaars en een voor fietsers. Met deze routes wordt het cultuur­historische en natuurlijke erfgoed van Gorssel en Joppe gepresenteerd aan toeristen en in­woners.
In een nieuw project wil Gorssels Goed de onderwerpen en illustraties die langs deze routes te vinden zijn verrijken met toepasselijke poëzie. Dichters uit de regio, de rest van het land en Vlaanderen zijn van harte uit­genodigd om een bijdrage in te zenden. Er zijn prijzen te winnen: € 300,- voor de eerste prijs, € 200,- voor de tweede en € 100,- voor de derde prijs.
Het wedstrijdreglement is hier te vinden: Reglement van de gedichtenwedstrijd Gorssels Goed.
Elke inzender kan uitgekozen worden om zijn/haar gedicht gepubliceerd te krijgen op de website van de routes.

GorsselsGoed kleinMeedoen

  • Schrijf een toepasselijk gedicht van niet meer dan 180 woorden
  • Er mogen maximaal drie gedichten worden ingezonden
  • Laat je met name inspireren door de objecten en teksten van de twee routes
  • Deelnemen kan vanaf 16 jaar, voor iedereen in Nederland en Vlaanderen
  • Een ingezonden gedicht mag niet, op welke wijze dan ook eerder gepubliceerd, prijswinnend gewaar­deerd dan wel genomineerd zijn
  • Het inzenden van een gedicht betekent dat de inzender akkoord is met het wedstrijdreglement

Deadline
De gedicht(en) moeten uiterlijk 10 januari 2021 om 23.59 uur, worden ingezonden, samen met de vereiste gegevens in een begeleidende e-mail, aan .
De jury bestaat uit:
Marije Alma, juryvoorzitter en bestuurslid van de Dorpsraad Gorssel, mediadeskundige
Nico Meerburg, burgemeester van de voormalige gemeente Gorssel
Tseard Veenstra, dichter en onderwijsdeskundige
Dick van Welzen, dichter en jurysecretaris

Prijsuitreiking
In de huidige coronaperiode is het nog niet mogelijk om tijdstip en vorm van de prijs­uitreiking te bepalen. Het voorjaar 2021 ligt momenteel het meest voor de hand. De drie win­naars worden uitgenodigd voor de prijs­uitreiking en daar kunnen ze hun werk voor­dragen. Mogelijk worden ook andere deelnemers daarvoor uitgenodigd. 
N.B.: De organisatie beschikt niet over middelen voor een reiskosten- of andere ver­goeding. Dichters die ver weg wonen en bij het eventueel winnen van een prijs lang moeten reizen en niet bij de uitreiking aan­wezig kunnen zijn, kunnen gewoon deel­nemen. Wel geven de prijs­winnaars in dat geval door deelname toe­stemming tot publicatie en voor­dracht van hun werk door derden.


 Gorssel, 2 november 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail