Gratis boombommetjes voor een groen Gorssel

Gepost in Nieuws

Het platform ‘The Pollinators (‘De Bestuivers’) streeft naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende dier­soorten. In het Nederlandse land­schap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar.
Een van de initiatieven van het platform is het organiseren van een bomenplan­tdag jaarlijks in november (‘Treevember’). Bomen zorgen voor verkoeling, maken de bodem gezond, slaan CO2 op, creëren meer bio­diversiteit en leveren voedsel voor mens en dier. In de corona­tijd is het organiseren van boomplant­dagen niet mogelijk, maar voor wie plaats heeft in de tuin of op een stukje land stellen The Pollinators in plaats daarvan gratis boom­bommetjes beschik­baar om in november uit te strooien.  

Boombommetjes
De boombommetjes (van klei) zijn samengesteld in overleg met Staatsbosbeheer en bevatten bio­Boombom kleinGratis tien boombommetjes bij Marlies Gommerslogische zaden van de zwarte els, ruwe berk en lijsterbes. De zaaien ontkiemen relatief makkelijk.
Boombommetjes worden niet 'geplant' op de gewone manier, maar uitgegooid op een geschik­te plek. De klei beschermt de zaden tot deze gaan ont­kiemen. Je kunt de bommetjes tijdens ‘Treevember’ uit­strooien (of een stukje in de grond duwen) op plekken waarvan je weet dat daar een boom kan groeien. Dat kan in je eigen tuin zijn of op een stukje land waarvan je toe­stemming hebt van de beheerder (het best op kale grond). 

Aanvragen
Aanvragen van tien gratis boombolletjes kan per mail bij Marlies Gommers in Gorssel:
.
Voor meer informatie: www.treevember.nl.


Gorssel, 2 november 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail