Gespecialiseerde fietsenzaak in pand Kreeftenberg

Gepost in Nieuws

In het winkelpand van Kreeftenberg aan het Nijverheidsplein is sinds enige tijd weer activiteit. Michiel van den Brink uit Apeldoorn is bezig met de voorbereidingen voor een speciaalzaak voor trekkingfietsen. Dit type fietsen is ontworpen voor lange afstanden, vakantiefietsers en wereldreizigers. Sterke fietsen dus, die veel bagage kunnen dragen, gemaakt voor kilometervreters. Michiel richt zich op het beste wat binnen dit marktsegment te koop is. Merken als Santos, Idworx en titanium fietsen van Pilot bijvoorbeeld, die dan ook nog naar wens van de klant samengesteld worden. Bij een fietsvakantie komen natuurlijk ook zaken als fietstassen, kampeeruitrusting en tenten. En om al die mooie producten uit te proberen zal Michiel ook testweekeinden gaan organiseren.

Saint Christopher
ChristophorusFietsenFoto uit reisverslag van Michiel van den Brink in IJsland (bron: www.sintchristophorus.nl)De verbouwing en inrichting van de winkel doet Michiel vooral zelf, dus de klanten moeten nog even geduld hebben. Hij verwacht begin januari 2021 de winkel te kunnen openen en die zal dan Saint Christopher Bike & Travel Store heten, naar de bescherm­heilige van reizigers.

Trekkingbikers
KreeftenbergMichiel is een bekende in de wereld van de trekkingbikers. Hij heeft in fietsen­winkels veel ervaring opgedaan en ook in de vrije week­einden en met vakanties zit hij het liefst op de fiets. “Hangmat mee en wat spullen en gaan...”.
Hij heeft een website waarop enthousiaste gebruikers ervaringen uit­wisselen over fietsen, onderdelen, vakanties en routes (zie link hieronder). Toen hij daarop aankondigde dat hij een winkel wilde beginnen was het enthousiasme groot. Zo groot dat de respons op zijn oproep om mee te doen met de financiering zijn verwachtingen verre overtrof. Ook hebben mensen aangeboden te helpen met de verbouwing en inrichting van de winkel.

Gorssel.nl
Gorssel.nl behoefde bij Michiel geen nadere toelichting. Hij kende de website al goed. “Op Gorssel.nl las ik wat voor een leuk dorp Gorssel is en de vele wandel- en fietsroutes op die site spraken mij erg aan. De website was een belangrijke overweging om voor Gorssel te kiezen.” Een beter compliment kon deze redacteur van Gorssel.nl toch niet krijgen.
 

 
Redactie Gorssel.nl
3 november 2020

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail