Bomenkap Hoofdstraat/Esdoornlaan?

Gepost in Nieuws

In het Gemeentenieuws in de Berkelbode van 4 november 2020 staat bij de ‘Openbare bekend­makingen’ dat er een vergunning is aangevraagd voor het kappen van dertien beuken nabij de Hoofdstraat/Esdoorn­laan (nr. 2020-185056, 23 oktober 2020) en het kappen van een Esdoorn nabij de Lindelaan/Esdoorn­laan (nr. 2020-185066, 23 oktober 2020 ). Het terrein waar de bomen staan ligt aan de Hoofd­straat, tegenover Autoservice Brinks in Gorssel: de ‘driehoek’ die gevormd wordt door Hoofdstraat, Esdoorn­laan en Lindelaan.

Droogte
DriehoekKap kleinBomenkap en andere inrichting in dit stukje Gorssel?Gorssel.nl vroeg opheldering bij de gemeente over de aanvraag voor de kap van in totaal veer­tien bomen. Het blijkt, dat Circulus-Berkel, die voor de gemeente het beheer over de buiten­ruimte voert, de kap­vergunning heeft aangevraagd omdat de beuken te lijden zouden hebben van de droogte van de laatste jaren en ‘aan hun laatste beetje toe zijn’. De woord­voerder van de gemeente gaf aan dat er nog nader naar de kap­aanvraag gekeken moet worden om te beoordelen of de aan­vraag volledig en terecht is. Daar heeft de gemeente nog een aantal weken de tijd voor. Dat betekent dat er voor het eind van 2020 op de aan­vraag beslist moet worden. Na een eventuele vergunning­verlening kan nog gedurende zes weken bezwaar gemaakt worden. Die bezwaar­periode zou dus in januari 2021 vallen.

Ideeën
Er is dus geen sprake van bouwplannen en er zal bij vergunningverlening on­getwijfeld een herplan­tplicht komen. In ieder geval bestaat de kans dat het terrein er op termijn anders uit zal komen te zien. Als er bij omwonenden of Dorpsraad ideeën voor de inrichting van dat stukje Gorssel leven, lijkt het nu een goed moment om daarmee bij de gemeente aan te kloppen.


Redactie Gorssel.nl
6 november 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail