Hulp nodig voor Alternatieve Herdertjestocht

Gepost in Nieuws

De traditionele Herdertjestocht, al jarenlang een begrip in Gorssel, kan in 2020 niet in de gebruikelijke vorm plaats­vinden. Daarom heeft de Herdertjestocht­commissie een Alternatieve Herdertjes­tocht bedacht. Er zijn nog wel creatieve handen nodig.

Verspreid over vijf dagen
Herdertjes2020 kleinHulp gevraagd voor Alternatieve Herdertjestocht 2020De tocht wordt verspreid over vijf dagen in de kerstvakantie (20 tot en met 24 december 2020) en zo wordt voor­komen dat bij opstoppings­gevoelige startgroepen en tableaus vivants mensen­massa’s ontstaan. 
Op verschillende plekken langs de route (in tuinen of achter ramen bij particulieren) zijn personages uit het kerst­verhaal te zien. Denk hierbij aan stand­beelden, houten borden, schilderijen en dergelijke. Kinderen kunnen tijdens de tocht samen met hun ouders of grootouders op zoek naar deze personages, die ’s avonds verlicht zullen zijn, en daarbij kunnen ze ook mee­doen aan een prijs­vraag.
Gezinnen en andere belangstellenden kunnen de route zelfstandig lopen op een moment dat het hun past met inacht­neming van de RIVM richt­lijnen. 

Hulp gezocht
De organisatie hoopt met deze alternatieve tocht te zorgen voor een vrolijk lichtpuntje in de donkere dagen voor kerst, In deze tijd waarin zoveel niet door kan gaan. 
Om de alternatieve tocht mogelijk te maken, is de commissie nog op zoek naar mensen die kunnen helpen bij het uit hout zagen van ‘de os’ en ‘de ezel’ en bij het maken van een grote ster met een licht­slang. Ook moeten er poppen komen (à la Abraham & Sarah).
Wie wil helpen of eerst meer wil weten kan contact opnemen met Sandra Goulmy, mail: 


Gorssel, 14 november 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail