Speeltuin Acaciaplein mooi opgeknapt

Gepost in Nieuws

Er is in de afgelopen maanden door de werkgroep speeltuin van 21 vrijwilligers, allemaal lid van Buurt- en Speeltuinvereniging Plein 9, heel hard gewerkt om de speeltuin aan het Acacia­plein weer in orde te krijgen. Er is gepoetst, geverfd, hersteld en - mede dankzij de financiële bijdrage van veel Gorsselse onder­nemers - er zijn vrachtwagens vol zand gestort. Ook de schommel is vervangen en er kwamen twee wip­toestellen en een duikel­rek bij.

Leven op het plein
Plein 9 2 kleinBoven en onder: vrijwilligers hard aan het werk in de speeltuin De speeltuin en de vele zitjes trekken inmiddels veel jonge en oudere bezoekers uit de rest van Gors­sel óf zelfs van verder weg. Vrijwel elk moment van de dag is er leven op het plein. Het is dan ook erg mooi geworden. En het wordt nog mooier. In februari wordt een nieuwe blok­hut geplaatst. Een cadeau aan de buurt van woningbouw­vereniging IJsseldal Wonen. Plein9 1 kleinDaarin kunnen spulletjes worden op­geslagen, maar er kan ook koffie worden gezet bijvoorbeeld. Dat maakt het allemaal nog gezelliger. Plein 9 roept dus iedereen op: “Neem uw kinderen, klein­kinderen of buur­kinderen mee en kom kijken en spelen of gewoon lekker rustig zitten”. 

Koffieapparaat
Er is nog wel een wens. De vereniging wil voor de blokhut een goed koffiezetapparaat aan­schaffen. Daarvoor zouden Douwe Egberts­punten goed van pas komen. Wie die punten wel wil afstaan, kan ze in de brieven­bus van Acaciaplein 29 doen. Ze kunnen ook worden op­gehaald, bel daarvoor 06-40092295. 

Gorssel, 17 november 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail