Welkoop Berndsen in Gorssel krijgt nieuwe eigenaar

Gepost in Nieuws

Herman en Diny Berndsen dragen per 15 januari 2021 de Welkoop­winkel in Gorssel over aan de Twellose onder­nemer Bas Albers. Bas is eigenaar van de Welkoop in Twello en voegt met deze overname Wel­koop Berndsen toe aan zijn onder­neming. 

Verleden
Welkoop 3 kleinNieuwe eigenaar voor Welkoop Gorssel, personeel blijftDe winkel in Gorssel ontstond nadat de Coöperatie ABC (nu For Farmers) uit het dorp verdween. Dat is onge­veer 41 jaar geleden. De Coöperatie verdween, maar er moest een depot blijven voor de boeren in en rond Gorssel. Dat werd de Wel­koop, met een winke­loppervlakte van ca 400 m2. Het assortiment werd uitgebreid ten behoeve van particu­lieren en bestaat vanaf die tijd onder andere ook uit: kleding, alles voor de tuin, kleindier­voeders en doe-het-zelfartikelen.
De winkel werd bestierd door een klein team, één van hen was Herman Berndsen. Hij begon aan zijn eerste baan als ‘jongste bediende voor alle voorkomende werk­zaamheden’, zoals dat toen heette. Vijf jaar later werd Herman bedrijfs­leider. 
Mede vanwege het verdwijnen van steeds meer boeren werd het assortiment langzamer­hand meer op particulieren afgestemd. 

Zelfstandig
In 1996 besloot ABC de winkels af te stoten. Dat was voor Herman en Diny hét moment om te besluiten de vestiging in Gorssel als zelf­standig onder­nemer voort te zetten. Dat gebeurde onder de naam Welkoop Berndsen V.O.F. De zaken werden meteen rigoureus aan­gepakt met een flinke verbouwing, waardoor er een ruimer assorti­ment in de winkel kon worden ondergebracht.

Overdracht
Na 25 jaar begon het denken over ‘rustiger aan doen’ en op termijn het bedrijf verkopen. Gezondheids­problemen van beiden bracht de verkoop sneller dan verwacht dichter­bij. 
Een uitdrukkelijke wens van Herman was dat de winkel een Welkoopwinkel zou blijven. Herman en Diny zijn dan ook blij dat ze met Bas Albers een enthousiaste en ambitieuze op­volger hebben gevonden, waarmee de Wel­koop voor Gorssel behouden blijft.
Er zal het één en ander gaan veranderen in én aan de winkel. Wat niet verandert, zijn de gezichten van het perso­neel. Zij behouden met deze overname hun baan. Herman blijft nog een tijdje aan­wezig, zij het wat meer op de achtergrond. 

Herman en Diny bedanken al hun klanten voor het vertrouwen dat zij gedurende al die jaren hebben ervaren. Zij hopen van harte dat die vertrouwens­band wordt voortgezet met Bas Albers. 


Gorssel, 6 januari 2021

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail