Rotary Gorssel steunt nieuwbouw Scouting met € 4.000

Gepost in Nieuws

Rotary Gorssel steunt de bouw van het nieuwe clubhuis van Scouting IJsselgroep Gorssel. De lokale Rotarians besloten een bedrag van € 4.000 beschikbaar te stellen om de bouw van het nieuwe clubhuis aan de Kwekerijweg mede mogelijk te maken. Door de steun van deze en andere sponsoren kan het bouwproject binnenkort beginnen. Geplande oplevering: eind april 2021.

RotBijBouwbordOp de plek waar het nieuwe clubhuis komt, overhandigt Joost Snoep (l.), voorzitter Rotary Gorssel, de cheque voor € 4.000 aan enkele scouting jeugdleden en aan Niels Meijerink, voorzitter Scouting IJsselgroep GorsselHet 'Troephuis', het clubgebouw van Scouting IJsselgroep aan de Kwekerij­weg 5 te Gorssel is al jaren aan vernieuwing toe. Voor een ambitieus (ver)bouwplan heeft de scouting­groep in het afgelopen jaar bijna het volledige benodigde bedrag van € 221.000 bij elkaar gekregen, dankzij verschillende acties en initiatieven. Na bijdragen van leden, oud-leden, landelijke en gemeentelijke subsidies en fondsen heeft nu ook Rotary Gorssel besloten het project te steunen.

RotBijSchoorsteenHet oude clubhuis is inmiddels gesloopt. Alleen de schoorsteen is nog blijven staanVolgens voorzitter Joost Snoep van Rotary Gorssel was het niet moeilijk om in zijn club de handen op elkaar te krijgen voor het project. “De scouting­vereniging doet immers veel voor de lokale jeugd – denk onder meer aan Huttendorp Gorssel – en kan een stevige steun in de rug gebruiken. Wij ondersteunen de ambitieuze bouw­plannen graag met onze bijdrage, vanuit ons Rotary-motto ‘Service above Self’.” Niels Meijerink, voorzitter van Scouting IJsselgroep Gorssel: “Dit is een ontzettend mooi gebaar. Wij waarderen het zeer dat Rotary Gorssel ons helpt bij het duurzaam vervullen van onze rol binnen Gorssel en omgeving.”

De lokale Rotaryclub heeft in het afgelopen jaar door de Covid-19 beperkingen weinig aan fondsenwerving kunnen doen. Zo moesten de inmiddels landelijk bekende Spieren voor Spieren Rally en de Rotary Kidsrun nood­gedwongen worden uitgesteld. De jaarlijkse wijnactie ging wel door en de club besloot een groot deel van opbrengst te gebruiken om de bouw van het Scouting-clubhuis te steunen.
  

Gorssel, 6 januari 2021

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail