Wethouder Groot Wesseldijk verlaat gemeente Lochem

Gepost in Nieuws

Wethouder Bert Groot Wesseldijk verlaat per 1 april 2021 de gemeente Lochem voor een nieuwe baan als direc­teur a.i. bij Tribuut. Tribuut is het centrale belasting­centrum namens de gemeenten Apeldoorn, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Groot Wessel­dijk is dan zeven jaar wethouder namens Gemeente­belangen met de portefeuille Financiën, Ruimte, Wonen en Sport en is kern­wethouder voor Gorssel.

Waarom deze keuze?
Groot Wesseldijk kleinWethouder Bert Groot Wesseldijk stopt als wethouder van de gemeente LochemBert Groot Wesseldijk is met veel plezier wethouder in de gemeente Lochem. Waarom deze keuze? “In maart 2022 zijn er gemeenteraads­verkiezingen. Met het oog daarop ben ik gaan na­denken over de periode daarna. Een combinatie van factoren deed mij besluiten om mij te oriënteren op een nieuwe stap. Zoals mijn leef­tijd en de invloed die wellicht erg groot wordt, als je een derde periode ruimte­lijke ont­wikkeling in je pakket hebt. Ik zocht een functie waarin ik mijn ervaring als manager in het bank­wezen kan combineren met mijn bestuur­lijke ervaring. Geheel onverwacht hoorde ik dat de huidige directeur van Tribuut per 1 maart 2021 stopt. Daarna ging het erg snel. Ik ben erg blij dat ik het komende jaar ervaring kan op­doen bij Tribuut”. 

Eigen stijl van werken en sportief
Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “Met het vertrek van Bert verliezen we een kundig bestuurder die een grote bij­drage leverde aan de gemeente Lochem en het college. In financieel krappe tijden zorgde hij met zijn ken­merkende stijl van werken voor rust en duidelijk­heid in lastige keuzes. Bert is goed in het op het juiste moment betrekken van mensen in soms lang­durige ruimtelijke processen. Bovendien werkt zijn sportivi­teit aanstekelijk. We denken na over een warm afscheid, ondanks corona­tijd”.

Goede samenwerking en vertrouwen
De afgelopen zeven jaar heeft Bert Groot Wesseldijk mogen werken aan de leefbaar­heid in onze gemeente. Bert Groot Wesseldijk: “Gemeente­belangen heeft me die kans gegeven. En mijn samen­werking met het bestuur en de fractie was goed en heel gezellig. Ook binnen het college heb ik altijd veel ver­trouwen ervaren. Ik heb prettig samen­gewerkt met de ambtenaren. Hun loyaliteit is groot”. Ook contacten met de dorps­raden, bedrijven, verenigingen en inwoners ervaart Bert Groot Wessel­dijk als prettig. “Natuurlijk kun je het nooit iedereen naar de zin maken, maar je kunt dingen wel uit­leggen. Aan het einde van zo’n gesprek kwam er dan toch vaak een dankjewel. Ik kon op verschillende momenten van betekenis zijn. En daarom zal ik mijn werk als bestuurder zeker ook gaan missen”. 

Oprecht hartelijk dank
Bert Groot Wesseldijk (53) startte in mei 2014 als wethouder in de gemeente Lochem. Hij begon hieraan zonder politieke er­varing, zonder voor­bereiding en zonder op de kandidaten­lijst te hebben gestaan. “Uiteindelijk heeft de raad als opdrachtgever mij altijd de ruimte gegeven om mijn taken goed te kunnen uit­voeren. Er was ruimte om te leren en ik heb veel plannen mogen verwezen­lijken. Aan iedereen waarmee ik heb mogen samen­werken: “Oprecht hartelijk dank!”, aldus Bert Groot Wesseldijk. 


Gorssel, 26 januari 2021

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail