“Fietsverbinding Deventer-Zutphen moet langs N348”

Gepost in Nieuws

Een werkgroep van de Cleantech Regio (voorheen Stedendriehoek) onderzocht de af­gelopen jaren in opdracht van de provincie Gelder­land de mogelijkheid een snelle fietsroute (zogenaamde ‘F348’) te realiseren tussen Deventer, Zutphen en de tussen­liggende dorpen. Als voorkeursvariant kwam  een combinatieroute uit de bus ('N348 noord’ en ‘landelijk zuid). Die route loopt vanaf de Deventer­weg (N348) in Deventer, via Epse, Gorssel en dan via het buiten­gebied tussen Gorssel en Eefde naar de rotonde in de Industrie­weg in Zutphen.

Bestaand fietspad
De voorkeurs­variant stuitte echter op grote bezwaren van omwone­nden en ook de gemeente Lochem wees in de zomer van 2020 de voorkeurs­variant af. F348Scholier kleinCombinatievariant of N348-variant?Omwonenden en gemeenteraad hebben voorkeur voor het uitwerken van een van de andere varianten: een aan­passing van het bestaande fiets­pad langs de N348. Inmiddels heeft de provincie besloten om naast de combinatie­route ook die mogelijkheid te verkennen. Dat doet de provincie samen met gemeenten Deventer, Lochem en Zutphen. 
Het streven is om in het voorjaar 2021 beide ontwerpen klaar te hebben en later dit jaar moet het besluit vallen óf de fiets­route er komt en zo ja, wáár tussen Deventer en Zutphen deze precies komt te liggen.

Bezorgdheid omwonenden
Dat beide varianten - de combinatieroute en de route langs de N348 - verder worden uitgewerkt leidt tot grote bezorgd­heid bij de bewoners van het landelijk gebied aan de zuidkant van Gorssel. Zij doen in een brief én een video­boodschap aan de provincie een klemmend beroep op Provinciale Staten om Gedeputeer­de Staten te laten afzien van de combinatieroute en alleen de route langs de N348 uit te werken.
In de brief wijzen ze nog eens op de inhoudelijke bezwaren van de bewoners van het lande­lijk gebied en op het afwijzende stand­punt van de gemeenteraad van Lochem. Ze hopen met hun protest Provinciale Staten ertoe te bewegen Gedeputeer­de Staten te laten stoppen met het uit­werken van de combinatie­route, die zowel door de gemeentelijke politiek als de aanwonenden wordt afgewezen.


Redactie Gorssel.nl
4 februari 2021

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail