Scouting IJsselgroep start activiteiten weer op

Gepost in Nieuws

Afgelopen weekend hebben veel scoutinggroepen hun fysieke bijeenkomsten weer opgestart. De nieuwe routekaart biedt jeugdverenigingen hiervoor weer enige ruimte. Plezier maken en actief buiten bezig zijn is voor kinderen en jongeren erg belangrijk en daarom waren er ook bij de Gorsselse Scouting IJsselgroep zaterdag 6 februari j.l. weer fysieke opkomsten voor de welpen (7 – 11 jaar) en scouts (11 - 15 jaar).

ScoutingOpstartenDe scoutingjeugd mag weer bij elkaar komen. Tijdens de eerste opkomst werd geleerd hoe je op verschillende manieren vuur kan maken.De bijeenkomst van beide leeftijds­groepen begon afgelopen zaterdag met iets wat thuis vaak niet mag: het maken van een vuurtje. Hierbij werden verschillende technieken aan­geleerd. Denk hierbij aan verschillende manieren van vuur maken, zoals een pagode- of stervuur, maar ook veiligheid, vuur­driehoek, locatie en struikelgevaar. De welpen en scouts speelden daarna nog twee verschillende spellen: vlaggenroof en levend kwartet.

De explorers (15 - 18 jaar) moeten nog even wachten met bijeen­komsten want een groot deel is al achttien. Om toch op een verantwoorde manier een fysieke opkomst te kunnen organiseren heeft de begeleiding van tevoren een route uitgezet met behulp van QR-codes. De explorers konden deze route in tweetallen (op verschillende tijdstippen) lopen. Op deze manier zijn ze tóch buiten met scouting bezig geweest.

Strenge richtlijnen
Uiteraard houdt de IJsselgroep zich tijdens de bijeenkomsten aan richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. Dit betekent onder andere dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein komen om drukte te vermijden en dat leiding­gevenden anderhalve meter afstand houden. Daarnaast vinden de bijeenkomsten zoveel mogelijk buiten plaats en bij binnenkomst op het terrein vindt een gezondheidscheck plaats.

Zomerkamp
Scouting IJsselgroep staat ook te popelen om weer op zomerkamp te gaan. Het zomerkamp vormt het hoogtepunt voor veel scouts: op avontuur, samen met vrienden actief buiten bezig zijn en veel plezier maken. Het zomerkamp kon vorig jaar doorgaan, maar onder strenge voorwaarden. Dit jaar hoopt de IJsselgroep op een zomerkamp waarbij alle leeftijdsgroepen aanwezig kunnen zijn.

Scouting IJsselgroep is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenvereniging, die haar leden een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In actief samenspel met leeftijdsgenoten wordt een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Met respect voor zichzelf en hun omgeving leren leden eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen. Wil je ook een keer kennis maken met Scouting? Kijk dan op de website: www.scouting-ijsselgroep.nl .
 

Gorssel, 8 februari 2021

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail