Prijswinnaars gedichtenwedstrijd Gorssels Goed bekend

Gepost in Nieuws

‘Gorssels Goed’, een projectgroep van de Dorpsraad Gorssel, ontwikkelde in het voor­jaar van 2020 twee toeristische routes, een voor wandelaars en een voor fietsers. Met deze routes wordt het cultuur­historische en natuurlijke erfgoed van Gorssel en Joppe gepresen­teerd aan toeristen en inwoners. 
GedichtZorgtuin kleinGino Dekeyzer won met zijn gedicht over de Zorgtuin de eerste prijsGorssels Goed wilde de onderwerpen en illustraties die langs deze routes te vinden zijn ver­rijken met toepasselijke poëzie en daarom organiseerde de Dorps­raad Gorssel een gedichten­wedstrijd. Die wedstrijd was een succes, want er werden maar liefst 104 gedichten op­gestuurd. Een selectie van dertig inzendingen is te lezen bij de beschrijvingen van de wandelroute en de fietsroute op de website van de Dorpsraad.

Prijswinnaars
GedichtOrtus kleinDe tweede prijs was voor Fokkelien W. Oosterwijk met haar gedicht over 'Ortus' De jury heeft drie prijswinnaars gekozen: de eerste prijs ging naar Gino Dekeyzer uit Asse­broek (België) met zijn gedicht ‘Een nieuwe wereld’ (over De Zorgtuin), Fokkelien W. Oosterwijk uit Eefde won de tweede prijs met ‘Ortus’ (over het beeld achter Museum MORE) en de derde prijs was voor Ingeborg Haalboom uit Terneuzen met GedichtGraftombe kleinIngeborg Haalboom kreeg de derde prijs voor haar gedicht over Joan van der Capellen‘Aan het volk van Nederland’ (over de graf­tombe van de patriot Joan van der Capellen). Op de website van de Dorpsraad presenteert elk van de prijs­winnaars het gedicht, naast geschreven, ook via een You­Tube filmpje.
De Dorpsraad hoopt in de loop van dit jaar de prijsuitreiking binnen de – de door corona uitgestelde – feestelijke opening van beide routes te orga­niseren. 

Volgende projecten
De volgende projecten van Gorssels Goed beogen de erfgoededucatie van de basis­scholen te stimuleren en de route­beschrijvingen te verrijken met een keur van kunst­werken van belangrijke Gorsselse beeldend kunste­naars.


Gorssel, 19 februari 2021

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail