Vissers ruimen zwerfafval bij het Zandgat op

Gepost in Nieuws

Een aantal vissers van Hengelaarsvereniging 'Ons Genoegen' uit Gorssel hebben de afgelopen week zwerfafval dat is blijven liggen na het zakken van het water in het Zandgat opgeruimd. Tweederde deel van de waterkant is nu klaar en dat leverde drie grote vuilniszakken vol afval op. In maart wordt de rest aangepakt.

ZwerfvuilZandgat1Sportvissers ruimen zwerfafval op bij het Zandgat, v.l.n.r. Geert Hiethaar, Ab Venema, Jos Bontjer en Tonny Bechtle (gehurkt) De afvalgrijpers en het afvoeren van het zwerfafval was geregeld via Vaste Prik Gorssel. Deze vrijwilligers­club ruimt iedere laatste zaterdag van de maand zwerfafval in Gorssel op.
Geert Hiethaar: “Omdat Ons Genoegen het Zandgat huurt, vinden wij dat wij ook onze verantwoordelijk­heid hebben en hebben wij besloten zelf een aantal afvalgrijpers aan te schaffen, zodat wij vaker in het jaar zwerfafval kunnen opruimen.” Ongerust zijn de vissers ook: “Hoe lang we nog kunnen vissen in het mooie Zandgat weet ik niet, want er worden regelmatig en soms dagelijks schepen met zand en slib geleegd op onze visstekken.”

De provincie Gelderland heeft een natuur­vergunning verleend aan het bedrijf Ravens­waarden B.V. voor het gecontroleerd storten van baggerspecie en ander materiaal dat voldoet aan de kwaliteits­eisen van het Besluit Bodemkwaliteit. De vergunning is van 2009 en is op 2 januari 2020 aangescherpt. De provincie beoogt het Zandgat hiermee te verondiepen, steile oevers worden verflauwd en er wordt een eilandje aangelegd, waarmee volgens de provincie een meer afwisselend leefmilieu ontstaat voor meer soorten planten en dieren.

Meer over de hengelsportvereniging
Om te vissen bij het Zandgat is een lidmaatschap van H.V. Ons Genoegen vereist. Leden krijgen ook een parkeerkaart, waarmee zij met auto of motor tot bij het Zandgat mogen komen.
Voor meer informatie over de hengelaarsvereniging kan contact worden opgenomen met Gerrit Bosveld, telefoon 06 53233397 of per email aan  

 
Gorssel, 23 februari 2021

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail