Activiteitencentrum viert eerste lustrum

Gepost in Nieuws

Mensen die ten gevolge van bijvoorbeeld een hersentumor, een herseninfarct of -bloeding, of een ongeluk, hersenletsel hebben opgelopen kunnen elkaar ontmoeten en gezamenlijk op hun mogelijkheden afgestemde activiteiten doen. Deze mensen zijn vaak van het één op het andere moment veranderd door hun letsel, waardoor zij niet meer in staat zijn om hun werk op te pakken, niet meer kunnen deelnemen aan sociale activiteiten, hun lidmaatschap van bijvoorbeeld een sportvereniging op moeten zeggen, omdat ze voor het leven ‘beperkt’ zijn in hun mogelijkheden.

Het Activiteitencentrum Gorssel biedt deze mensen dagbesteding in een rustige prikkelarme omgeving. InteraktContour, de organisatie achter het Activiteitencentrum, bestaat alweer 5 jaar en dat moest gevierd worden! Samen met alle medewerkers, vrijwilliger en cliënten werd de Orchideeën-hoeve in Luttelgeest bezocht. Het was een volledige dag uit waar iedereen van heeft genoten. Gelukkig was men grotendeels binnen zodat het slechte weer geen spelbreker was.

Met een goed gevoel is teruggeblikt op 5 jaar dagbesteding en zien cliënten uit naar de volgende 5 jaar. Hoe dat eruit komt te zien is nog de vraag want vanaf 2013 zal de gemeente dagbesteding gaan financieren vanuit de WMO. Cliënten hopen in elk geval nog lang De Brink bij de kerk aan de Hoofdstraat te kunnen bezoeken!

Kijk voor meer informatie op de website van InteraktContour

Activiteitencentrum / Gorssel.nl
6 januari 2012
 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail