LochemEnergie nu echt van start

Gepost in Nieuws

Binnen de gemeente Lochem heeft een groep enthousiaste burgers eind 2010 het initiatief genomen om duurzame energie te leveren en op te wekken ten behoeve van haar leden. Tijdens de voorbereidingen waren reeds enkele proefprojecten geplaatst (hebt u de eerste zonnepanelen al gezien op enkele woningen aan de Hoefslag in Gorssel?) en vanaf eind januari 2012 gaat LochemEnergie actief leden werven.

Binnenkort kan iedereen via LochemEnergie duurzame elektriciteit en gas betrekken. Daarnaast is het de intentie om een eerste zonnepark te realiseren ter grootte van 1.000 zonnepanelen, dat lokaal zonne-energie produceert en hopelijk al vanaf 1 april 2012 elektriciteit levert aan de klanten. Voor een groter zonnepark liggen de plannen klaar, maar daarvoor moeten nog wel enkele ‘Haagse regels’ gewijzigd worden. LochemEnergie is actief in de lobbyvereniging die dat probeert te bereiken.

LochemEnergie wil ook de aanschaf faciliteren van zonnepanelen en zonnecollectoren door leden die daar geschikte ruimte voor hebben. De leden worden ‘ontzorgd’ doordat aanschaf, prijs, installatie en aanverwante zaken allemaal al geregeld zijn. Verder zal er sprake zijn van advisering inzake energiebesparing, voorlichting en educatie op het gebied van duurzame energie.

Bij positieve financiële resultaten van de coöperatie zullen deze gedeeltelijk teruggesluisd kunnen worden naar de leden en naar de dorpskernen en wijken van de gemeente Lochem, en gedeeltelijk gebruikt kunnen worden voor het stimuleren van meer duurzame(-energie)initiatieven in de gemeente. Eventuele winsten vloeien zo niet weg, maar komen ten goede aan de Lochemse gemeenschap.

Het huidige bestuur van LochemEnergie voert nu nog alle taken uit in de opzet van het duurzame energiebedrijf. Alle bestuursleden zijn vrijwilligers die in de gemeente Lochem wonen. In Gorssel zijn dat Herman Winkelhorst en Hans Geerlink.


Marc Mobach, deelnemer aan LochemEnergie legt de laatste hand aan de aansluiting van de
zonnepanelen op zijn woning. En het werkte direct! 


Meer informatie vindt u op de website van LochemEnergie

Gorssel.nl / LochemEnergie
11 januari 2012 
 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail