Al vijf jaar gratis bibliotheeklidmaatschap voor baby’s

Al vijf jaar lang kunnen ouders uit de gemeenten Lochem en Zutphen met een zogenaamde BoekStartbon in de Bibliotheek terecht om een BoekStartkoffertje voor hun pasgeborene op te halen en hun kindje gratis lid te maken. Dat wordt gevierd, ook in de bieb in Gorssel.

BoekStartkoffertje
Boekstart1
Je kunt jonge kinderen niet vroeg genoeg verwennen met voorlezen en liedjes zingen. Zo leren ze meer woorden en zullen ze beter en vaker gaan lezen. Onderzoek bevestigt dat kinderen die als baby zijn voorgelezen, het beter doen op school. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Baby’s van drie maanden krijgen van de gemeente een waardebon voor het zogenaamde BoekStartkoffertje.

Feestje
Sinds 2010 stimuleren de gemeenten Lochem en Zutphen, Yunio consultatiebureau en Graafschap bibliotheken het voorlezen aan jonge kinderen. Nu, na vijf jaar, zijn op ruim 4000 baby’s meer dan 1350 koffertjes uitgedeeld.
Dat moet gevierd worden, en dus is er in de bieb in Gorssel op woensdag 10 juni ‘s morgens een workshop voor de kleinsten van 0 tot 2 jaar en woensdag 17 juni ‘s middags een voorstelling voor peuters van 2 tot 4 jaar.

Workshop ‘Voorlezen met gebaren door Babygebaar’
Boekstart2
Samen met je (klein)kind spelenderwijs gebaren leren: boekjes lezen, liedjes zingen en zo een heleboel gebaren leren. Per workshop kunnen vijftien (groot)ouders met hun (klein)kind van 0 tot 2 jaar meedoen.
Woensdagmorgen 10 juni  2015 van 10.00 tot 10.30 uur in de bieb in Gorssel. Haal snel een gratis kaartje bij de balie van de Bibliotheek.

Poppentheater Peterselie speelt ‘Nog een keertje!’
Geniet met peuters (van 2 tot 4 jaar) van een interactieve vertelvoorstelling met poppen en muziek. Marjanne Peters van poppentheater Peterselie vertelt en speelt het verhaal: ‘Het Kleine Beertje gaat met zijn moeder picknicken en wordt, als het buiten koud en donker is, naar bed gebracht. Maar Beertje kan niet slapen omdat Mama Beer de rituelen voor het slapen gaan vergeet’.
Woensdagmiddag 17 juni 2015 van 14.00 tot 14.30 uur in de bieb in Gorssel. De toegang is gratis.


Gorssel, 28 mei 2015

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail