‘Dooie dagen’ van Pim Hermans op shortlist Schaduwprijs

De misdaadroman ‘Dooie dagen’ van de Gorsselse auteur Pim Hermans is een van de drie genomineerde boeken voor de jaarlijkse Schaduwprijs.
De uitreiking plaats op 8 juni 2017, aan het begin van de Spannende Boeken Weken (9 tot en met 25 juni), in het programma RTL Late Night. Naast Dooie dagen zijn twee andere titels genomineerd: ‘Bling Bling’ van Jan van der Cruysse en ‘Maakbaar’ van Mariette Zweers.

Schaduwprijs
Logo Schaduwprijs
De Schaduwprijs is een literaire aanmoedigingsprijs en wordt in 2017 voor de 21ste keer uitgereikt. De prijs dankt zijn naam aan de legendarische hoofdpersoon uit de detectiveserie van Havank.
Het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) stelde de prijs in 1997 in om aankomende schrijvers in het genre te stimuleren. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 1.000,- en een kunstwerk van Daan Jippes. Sinds maart 2012 maken De Gouden Strop en de Schaduwprijs vast onderdeel uit van de campagne rondom spannende boeken van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

‘Dooie dagen’
Boek Dooie dagen‘Dooie dagen’ verscheen in september 2016 en is niet alleen een spannende misdaadroman, maar ook een tijdsbeeld van de Amsterdamse wijk Betondorp in roerige tijden.
Een van de redactieleden van Gorssel.nl  las het boek en was onder de indruk van schrijfstijl en opbouw van de roman. “Het boek is een echte literaire thriller: een combinatie van een ‘whodunit’ met verrassende plotwendingen (je wilt echt weten hoe het afloopt) en een geloofwaardige karakterisering van de hoofdpersonages (het verhaal zou als filmscenario kunnen dienen). Lezen dus!”


Redactie Gorssel.nl
22 mei 2017

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail