Goed nieuws: pendeldienst gemeentehuis rijdt weer

De pendeldienst vanuit de westelijke kernen naar het gemeentehuis wordt nieuw leven ingeblazen. Met ingang van de maand juni 2017 rijdt LochemEnergie op de donderdagmorgen met een van haar eigen elektrische deelauto’s met chauffeur vanuit Almen, Epse, Eefde, Gorssel, Harfsen, Joppe en Kring van Dorth naar het gemeentehuis in Lochem. De dienst is bedoeld voor mensen zonder eigen vervoer. LochemEnergie biedt deze service aan in het kader van een project ter stimulering van het gebruik van elektrische auto’s, met een bijdrage van de gemeente.

Pendeldienst 
LogoElektripMeer dan twee jaar lang verzorgden vrijwilligers uit Gorssel een pendeldienst vanuit de westelijke kernen met het gemeentehuis in Lochem. LochemEnergie had daar een elektrische auto voor beschikbaar gesteld. LochemEnergie bood deze service aan mensen zonder eigen vervoer, omdat er geen openbaar vervoer is tussen de kernen en het gemeentehuis in Lochem. De eerste rit werd gemaakt op 10 juli 2014. Inwoners van de westelijke kernen konden gratis en op een milieuvriendelijke manier naar het zorg- of burgerloket om bouwtekeningen en vergunningsaanvragen in te zien en hun identiteitsdocumenten op te halen. Vrijwilligers uit Gorssel maakten de ritjes met veel plezier en ondervonden waardering van de gebruikers.
Helaas moest de pendeldienst per 1 januari 2017 worden gestaakt, omdat LochemEnergie niet langer de beschikking had over de gebruikte elektrische auto. Nu is hiervoor dus een oplossing gevonden, zodat vanaf juni 2017 weer gebruik kan worden gemaakt van de pendeldienst.

Hoe werkt het?
Voor het aanvragen van documenten moet een afspraak worden gemaakt met het burgerloket in Den Oldenhof in Gorssel via www.lochem.nl (zoekfunctie ‘afspraak maken’), of via het gemeentelijke telefoonnummer 0573- 289222. Het burgerloket in Gorssel is, alleen op afspraak en alleen voor burgerzaken, iedere woensdag geopend van 08.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00 uur.
Daarna moeten de documenten in het gemeentehuis in Lochem worden opgehaald. Als u geen eigen vervoer heeft, maakt u voor een donderdagmorgen een afspraak met de publieksbalie in Lochem en kunt u een rit regelen via het telefoonnummer van de pendeldienst van LochemEnergie: 06-27012787. Maakt u dus een afspraak bij het gemeentehuis in Lochem, dan hoeft de chauffeur van LochemEnergie niet onnodig lang te wachten.
De elektrische auto biedt plaats aan drie personen. Als u een rollator mee wilt nemen, dan kan er maar één passagier mee. Het is dus belangrijk dat u dit vooraf aangeeft. U kunt thuis worden gehaald en gebracht. De mogelijkheid geldt voor inwoners van Gorssel, Almen, Eefde, Harfsen, Epse, Joppe en Kring van Dorth.
N.B.: In de zomervakantie van 2017 is het gemeenteloket in Den Oldenhof gesloten op de woensdagen 26 juli, 2 augustus, 9 augustus en 16 augustus (week 30 t/m week 33). Gedurende deze periode moet dus ook voor het aanvragen van documenten een rit naar het gemeentehuis in Lochem gemaakt worden. Op woensdag 23 augustus 2017 is het loket in Gorssel weer geopend.


Gorssel, 27 mei 2017

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail