Gorssel JO9-1 wint net niet de KNVB districtsbeker

De pupillen van VV Gorssel JO9 waren door hun goede spel doorgedrongen tot de finale van de KNVB districtsbeker. Zaterdag 27 mei jl. speelden zij in Varsseveld een spannende finale tegen HSC ’21 JO9-2 uit Haaksbergen. De wedstrijd kon pas na strafschoppen en volgens de Gorsselnaren met hulp van de scheidsrechter worden beslist in het voordeel van HSC. Een zilveren medaille dus, maar met een gouden randje.

Bloedstollend
VVGorssel-JO9-bekerfinaleKLHet Gorsselse team JO9 bij de prijsuitreiking: Er wordt gejuicht, maar zijn ze echt blij?Het Gorsselse team met de spelers Guus, Kai, Kick, Lars, Max, Niels, Tom en Yorick, en zo’n 50 supporters waren met een bus en een aantal auto’s al vroeg naar Varsseveld vertrokken. Ze kregen waar voor hun geld, want het werd een enerverende en bloedstollende wedstrijd met alles wat een bekerfinale zo mooi kan maken. Met tomeloze inzet, emotie, een spannend scoreverloop en hier en daar wat discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Maar helaas ook met een slechte afloop.

Gelijkspel
Gorssel JO9 ('Jeugd Onder 9', voorheen F-team) speelde in het zenuwachtige begin van de wedstrijd redelijk goed. Al vrij snel scoorde Guus 1-0. Daarna viel het team wat terug en scoorde HSC tweemaal, wat tot de ruststand van 2-1 leidde. Al snel na de rust moest Guus van de scheidsrechter vijf minuten naar de kant. Volgens Gorssel verzuimde de scheidsrechter meerdere malen om ook een speler van HSC weg te sturen. Snel nadat Guus weer in het veld mocht komen scoorde hij de gelijkmaker, 2-2. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren vooral erg spannend met kansen voor beide teams. Iedereen speelde met enorm veel inzet en soms gingen ze letterlijk door tot ze er bij neervielen. Ze beseften dat dit dé wedstrijd van het seizoen was. En dat bij een temperatuur van 30 graden! Gescoord werd er echter niet meer. Gelijkspel, dus volgden er strafschoppen.

Strafschoppen
De eerste vier penalty's gingen aan beide kanten mis, waarbij de Gorsselse keeper Niels een paar mooie reddingen maakte. HSC scoorde de laatste strafschop van de serie en dus moest Lars  ook scoren. Hij bezweek niet onder deze druk en schopte de bal in het net. De strafschoppenserie ging dus verder. De eerste twee penalty's werden opnieuw gemist. Toen pakte de scheidsrechter de hoofdrol. HSC scoorde. De scheidsrechter riep vervolgens HSC tot winnaar uit, zij hadden immers gescoord. Hij 'vergat' echter dat Gorssel nog recht hadden op de gelijkmakende beurt. Het kostte heel wat tijd en overredingskracht van de coaches om de scheidsrechter ervan te overtuigen dat Gorssel volgens de spelregels toch echt nog een strafschop mocht nemen, die uiteindelijk mokkend overstag ging. Gelukkig was Kai daarna zijn zenuwen de baas en schoot de bal beheerst in de bovenhoek. HSC miste de volgende strafschop, maar mocht deze tot onze grote verbazing overnemen, omdat Niels zijn handschoenen nog niet aanhad. De herkansing ging wel raak. Toen daarna de 16e (!) strafschop door Gorssel werd gemist, grepen ze net naast de hoofdprijs en was het Gorsselse kamp ontroostbaar.

Gouden randje...
Het was dus een bloedstollend spannende prachtige finale. Zelfs de meest rustige supporters durfden vaak niet meer te kijken. Een wedstrijd met meerdere 'als-dan' momenten. De pupillen van Gorssel hadden zo maar kunnen winnen. Maar een tweede plaats is echter ook een fantastisch resultaat, de finale werd immers gehaald. VV Gorssel is trots op de spelers Guus, Kai, Kick, Lars, Max, Niels, Tom en Yorick. Zo vaak wordt de bekerfinale niet gehaald door een Gorssels team. De zilveren medaille heeft een dikke gouden rand. Maar toch, als...

Gorssel, 30 mei 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail