Onvergetelijke Music Tour van De Harmonie

Tijdens het Hemelvaartweekend van 25 t/m 28 mei 2017 was de Harmonie Gorssel-Eefde vier dagen op tournee door Oost-Duitsland (de voormalige DDR). Optredens waren er in Leipzig, Maagdenburg en de Hexentanzplatz in de Harz. Daarbij deed De Harmonie Gorssel-Eefde haar naam eer aan. De muzikanten en aanhang beleefden een harmonieuze en ‘wunderbare Music Tour’.

  
     HarmonieDLDmei2017 2

     HarmonieDLDmei2017 3

     HarmonieDLDmei2017 1

     

Luther en Bach
De Music Tour had als thema ‘In de voetsporen van Luther en Bach’. In dat kader was er op de heenweg een bezoek aan de Wartburg en het Bachmuseum in Eisenach. Er werd overnacht in een hotel in Merseburg, vlakbij Leipzig.
Alles zat mee tijdens dit Hemelvaartweekend: het prachtige weer, buschauffeur Loes, reisleiding Herman en Sabine en de onderlinge saamhorigheid. Er waren mooie optredens in Leipzig (twee keer), Maagdenburg (aan de Elbe) en Thale (in de Harz) tijdens de terugweg. De flexibiliteit van de Harmonie kwam sterk naar voren, vooral bij het laatste optreden in Thale, gezeten aan picknicktafels in de brandende zon .... En daar gebeurde iets unieks: het orkest werden gedirigeerd door buschauffeur Loes!

Wittenberg
Het toeval wilde dat juist in deze dagen op grootschalige wijze werd gevierd dat het 500 jaar geleden is dat Maarten Luther zijn beroemde 95 stellingen op de poorten van Wittenberg spijkerde. Natuurlijk bracht De Harmonie daar een bezoek, terwijl het gerucht ging dat zelfs de paus (incognito) die ochtend zou komen ....
Ook het dweilorkestje heeft zijn internationale debuut mogen maken, en hoe: in een winkelcentrum van Maagdenburg werd de feestelijke vertolking van ‘Tulpen uit Amsterdam’ beloond met een volle zoen op de mond van onze saxofonist door een dame van respectabele leeftijd. Zo ‘verrückt’ was ze met de Harmonie. Hoe gelukkig kun je een mens maken met muziek. Sowieso is muziek een universele taal, dat is wel duidelijk.

Volgend jaar in Dresden?
Na het mooie optreden in een kerk in Leipzig is De Harmonie uitgenodigd om een volgende keer (misschien volgend jaar?) in Dresden op te optreden, samen met een koor dat uit wel zeventig personen bestaat. Gastgezinnen zullen worden geregeld. Fijn om te merken dat de bezoekers de muziek van De Harmonie zo waarderen.
Kortom, een Tour die de Harmonie Gorssel Eefde nog weer hechter heeft gemaakt en die naar meer smaakt!


Gorssel, 6 juni 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail