Open dag brandweer Almen en Gorssel

Brandweer Almen en brandweer Gorssel bestaan in 2017 75 jaar. Dat wordt zaterdag 24 juni 2017 gevierd met een uitgebreid feestprogramma op de Roskamweide in Gorssel. Beide korpsen zoeken nieuwe collega’s.

Demonstraties
BrandweerGorsselVrijwillige Brandweer Gorssel zoekt collega'sOp de Roskamweide’ in Gorssel is iedereen van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom om het brandweervak van dichtbij te bekijken. Er zijn verschillende demonstraties en bezoekers kunnen verschillende voertuigen bekijken. Enthousiaste brandweermensen vertellen graag wat zij als hulpverleners allemaal doen. Zij geven uitleg over de risico’s bij ongevallen met gevaarlijke stoffen, hoe zij warmtebeeldcamera’s gebruiken bij branden, hoe zij tijdens incidenten contact hebben met elkaar en nog veel meer. Voor de kinderen is er van alles te zien en te doen, zoals door rook lopen met ademlucht, helikopterbrand, auto knippen, een springkussen en diverse brandweerspelletjes.

Nieuwe collega’s gezocht
Brandweer Almen en Gorssel maken deel uit van Brandweer Noord- en Oost-Gelderland, onderdeel van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). 
De brandweerkorpsen Almen en Gorssel zijn op zoek naar collega’s. Bezoekers kunnen zich op 24 juni uitgebreid laten informeren over de mogelijkheden voor een functie bij de brandweer. Op dit moment bestaat Brandweer Gorssel uit negentien vrijwilligers, maar er zijn meer collega’s nodig. De Brandweer zoekt mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Gorssel. Mensen die willen werken in een team, een studie willen oppakken, die in staat zijn als hulpverlener mensen in noodsituaties bij te staan.

Brandweer Noord- en Oost-Nederland
Locatie Gorssel
Hoofdstraat 14A
7213 CV Gorssel
Tel. 0575- 593300, e-mail


Gorssel, 6 juni 2017

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail