Expositie in Zorgtuin tijdens IJsselbiënnale

De Zorgtuin Gorssel is opgenomen in het activiteitenprogramma van de kunstmanifestatie IJsselbiënnale 2017 (14 juni t/m 24 september). De organisatie van dit zomerse evenement vindt de opzet van de Zorgtuin Gorssel goed passen bij deze kunstroute, waarbij de invloed van het klimaat op het rivierenlandschap, maar ook droombeelden en een utopische toekomstvisie centraal staan.
De IJsselbiënnale is een kunstroute met ruim 25 kunstwerken van internationale kunstenaars langs de IJssel van Doesburg tot Zwolle.

’IJsselgeluk ‘
Ganzen ets V. de MeesterVera de Meester (1929-2015), Wilde ganzen (ets)In het tuinhuis van de Zorgtuin is de tentoonstelling ‘IJsselgeluk’ te zien, een expositie van werk van vrijwilligers en gebruikers van de Zorgtuin: prachtige foto’s van Carla Kistemaker en Joyce Blokland, gedichten, schilderijen van Antoinette Kluwer en Klaassien en etsen van Vera de Meester met als thema de IJssel. 

Wilde ganzen
De etsen van wilde ganzen vormen een ode aan Vera de Meester-Manger Cats (1929-2015). Vera groeide op in Eefde en na haar studie biologie zette ze zich een leven lang op bijzonder wijze in voor natuurbehoud, onder andere door ruim tweehonderd publicaties (NRC Handelsblad en vele magazines) en als eindredacteur van het blad de Levende Natuur. De flora en fauna van de uiterwaarden langs de IJssel hadden een speciale plek in haar hart. De impressies van de natuur gaf ze weer in aquarellen en etsen: volgens haar dochter Evelien van Dort-de Meester ‘haar lust en haar leven’. Etsen van overvliegende ganzen staan symbool voor verbinding, geluk en vrijheid. Aandacht voor deze etsen met de associatie van het zo markante geluid van de overtrekkende ganzen rond de IJssel zijn voor Evelien en Henk van Dort een blijvende herinnering aan haar persoon en inzet, die ze graag met de bezoekers willen delen. Verschillende foto’s en etsen zijn verkrijgbaar tegen een vrije gift, de opbrengst komt geheel ten goede aan het onderhoud van de Zorgtuin.
Ook de jonge tuingebruikers zijn vertegenwoordigd met een kunst-tuinproject onder leiding van Elly Sormani.

Openingstijden ‘IJsselgeluk’
De expositie is te zien van 14 juni t/m 24 september 2017.
Openingstijden: dinsdag van 09.00-15.00 uur, woensdagen 7,14 en 21 juni, 5 juli, 23 en 30 augustus, 6,13 en 20 september van 11.00-15.00 uur, donderdag van 10.00-15.00 uur en vrijdag van 13.00-16.00 uur. Rondleidingen kunnen ook buiten de openingstijden plaatsvinden.
Locatie: Zorgtuin Gorssel, Henk en Evelien van Dort-de Meester, Veerweg 3-b, 7213 EA Gorssel.

Gorssel, 7 juni 2017


Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail