Grootste deel van Gorssel krijgt container voor oud papier

V.V. Gorssel, SC Gorssel en de OR van de Vullerschool stoppen per 1 september 2017 met het inzamelen van oud papier In de kern van Gorssel. Voor de verenigingen en de school is het moeilijk om genoeg vrijwilligers te vinden. Circulus-Berkel verstrekt huishoudens in het inzamelgebied van deze verenigingen en ook in het buitengebied een eigen papiercontainer en neemt het ophalen over. De papierinzameling door speeltuinvereniging De Bolderhoek (container van Circulus-Berkel aan de Noorseweg) gaat op de oude voet verder, hier verandert niets en inwoners die van deze container gebruik maken, krijgen geen eigen papiercontainer.

Papiercontainer per huishouden
De containers voor oud papier worden na de zomervakantie in het inzamelgebied van de verenigingen thuisbezorgd. De inzameling door Circulus-Berkel vindt vanaf september eens per vier weken plaats. De betreffende inwoners krijgen begin augustus 2017 een brief over de nieuwe manier van inzamelen.
De papiercontainer is niet verplicht. Wie er geen gebruik van wil maken, kan zich in augustus afmelden met de afmeldcode uit genoemde brief. Het oud papier kan dan naar de ondergrondse papiercontainer bij ‘t Trefpunt gebracht worden.

Huidige inzameling
PapieroudPer 1 september 2017 behoort dit tafereel tot het verledenIn de kern van Gorssel wordt momenteel twee keer per maand oud papier aan huis opgehaald.
De Ouderraad van de Vullerschool, Sportclub Gorssel en Voetbalvereniging Gorssel halen iedere laatste zaterdag van de maand - behalve in juli en december - oud papier op. Het papier wordt verzameld in containers op de hoek Lijnbaan en Smitskamp. Het papier kan daar ook gebracht worden. Die manier van inzamelen stopt dus per 1 september 2017.
Speeltuinvereniging de Bolderhoek heeft elke derde week van de maand (behalve in juli en augustus) een container voor oud papier staan aan de Noorseweg ter hoogte van de Rietdekkersweg. De container wordt op vrijdag geplaatst en wordt zaterdag rond 15.00 uur weer opgehaald en is bedoeld voor de Elfuursweg (stukje van Bolderhoekterrein tot aan de Noorseweg), Noorseweg, Voorende, Dekkershof, Lijsterweg, Vinkenstraat en Mezenstraat. Deze manier van papierinzameling blijft dus gehandhaafd.
In het buitengebied van Gorssel vindt op dit moment geen inzameling plaats. Dat zal na 1 september 2017 dus wel gaan gebeuren.

Afbouwregeling
Oud papier is een belangrijke inkomstenbron voor de clubs en verenigingen. 
De gemeente heeft de verenigingen en scholen die stoppen met oud papier inzameling in Gorssel een afbouwregeling aangeboden. Die is gebaseerd op de vergoeding die de verenigingen in het laatste hele jaar dat zij hebben ingezameld, hebben ontvangen. Het eerste jaar na het stoppen van de inzameling ontvangen de verenigingen 75% daarvan, het tweede 50%, het derde 25%. Zij ontvangen de vergoeding in één keer.

Nagekomen bericht: ook Bolderhoek stopt met inzamelen. Zie nieuwsbericht van 17 juni 2017.


Gorssel, 16 juni 2017

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail