Collecteren voor meer natuur

NatuurmonumentenCollecteVan maandag 26 juni tot en met zaterdag 1 juli gaan duizenden vrijwilligers van Natuurmonumenten collecteren in het hele land. De opbrengst van deze collecte komt ten goede aan de bescherming en aankoop van natuurgebieden in de buurt. Het is een goed moment om voor dit doel te geven, want Natuurmonumenten is de enige organisatie in Nederland die aan de deur collecteert voor de natuur. Voor het eerst collecteert Natuurmonumenten in juni, de maand waarin alles in bloei staat en bijna iedereen eropuit trekt in de natuur.

Meer natuur
staringkoepelDe Staringkoepel en het landgoed en natuurgebied
De Velhorst bij Almen zijn eigendom van Natuur-
monumenten. De theekoepel is halverwege de
negentiende eeuw gebouwd in opdracht van
Constantia, de dochter van dichter Staring. Het is
in 2004 met geld van Natuurmonumenten, de
gemeente Lochem en de provincie Gelderland in
oude glorie hersteld.
Hoe meer mensen iets bijdragen, hoe groter de opbrengst voor de natuur. En dat betekent meer natuur - in de vorm van grotere en robuustere gebieden - en dus meer grutto’s, meer kraanvogels, meer otters, meer vlinders, meer bijen en andere soorten. En het betekent ook meer ruimte voor onszelf. Want ook wij hebben de natuur nodig. ,,De natuur blijft in ons land onder druk staan. Daarom willen we onze gebieden de komende jaren verder uitbreiden, aan elkaar verbinden en verstevigen.” benadrukt Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten. ,,Een robuuste natuur betekent dat kwetsbare planten en dieren de ruimte krijgen zich te herstellen.”

10.000 vrijwilligers
In ruim 300 gemeenten gaan ongeveer 10.000 vrijwilligers van deur tot deur met een collectebus. Ook in Gorssel. ,,De natuur in mijn eigen omgeving inspireert me het meest. Daarom organiseer ik deze collecte voor Natuurmonumenten in Gorssel. Zo krijgen we hier meer en betere natuur”, zegt wijkcoördinator Jan van Putten. ,,Hou jij ook van de natuur in Nederland? Geef dan tijdens de collecteweek van Natuurmonumenten.”
  

Gorssel, 24 juni 2017

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail