Joke Barteling wint schilderij tijdens Buitenkunstig

Twee kunstenaars van de Teken- en Schildersclub Het Koerhuis stelden tijdens Buitenkunstig een schilderij ter beschikking voor de winnaars van raadspelletjes. Joke Barteling uit Gorssel won een schilderij van Dick van Welzen en Frans Slomp uit Deventer won een aquarel van Giovanni Casander.

KoerhuisSchilderijVanWelzenKLJoke en daarachter Erik Barteling met het door haar gewonnen landschapschilderij van Dick van Welzen Het Koerhuis was op de kunstmarkt van Buitenkunstig met een kraam aanwezig. Er werd een selectie van de schilderijen getoond die onlangs tijdens de jaarlijkse expositie in de Gorsselse kerk te zien waren. Het was een gevarieerd aanbod met stillevens, landschappen, abstract werk en een portret. Hiermee wil de Gorsselse club zich presenteren aan het publiek en mensen die al kunnen schilderen enthousiast maken lid te worden. Het Koerhuis heeft ongeveer 30 leden.

De club heeft al een paar jaar meegedaan aan Buitenkunstig. Om wat meer reuring bij de kraam te krijgen werden er dit jaar twee raadspellen gehouden en dat lukte goed. Om het olieverfschilderij te winnen moest geraden worden hoeveel potloden er in een weckpot zaten en voor het aquarel hoeveel krijtjes in een andere weckpot. Het leverde leuke taferelen op.

Dick en Giovanni zijn lid van de teken - en schilderclub Het Koerhuis. Dick is dichter en schilder van landschappen. Hij heeft een aantal bundels gepubliceerd waarvan sommige geïllustreerd met eigen schilderijen. Giovanni legt in aquarellen en schilderijen graag prachtige vooroorlogse raceauto’s vast, zoals Bugatti’s, Ferrari’s, Jaguars en Alfa Romeo’s.

 


Gorssel, 20 juni 2017

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail