Jaarlijks evenement eind juli: Tuinweekend Gorssel

Op vrijdag 28 juli, zaterdag 29 juli en zondag 30 juli 2017 zijn in en rond Gorssel zes prachtige tuinen te bezichtigen die zeer uiteenlopend zijn wat betreft stijl, inrichting, vormgeving en collecties.
Het bos-, uiterwaarden- en coulissenlandschap rond Gorssel verbindt alle zes tuinen, binnen een straal van 5 km. De route is goed te bereiken met de auto en het is een extra ervaring om de route te fietsen.
Alle tuineigenaren ontvangen tuinliefhebbers graag en vertellen daarbij over het wel en wee van hun tuin.

Deelnemende tuinen

’t Hekkert, Domineesteeg 2, Gorssel
Op de voormalige weilanden in de IJsselvallei is sinds 1980 een open landschapstuin gecreëerd, met vele soorten planten die tezamen garanderen dat er het gehele jaar bloei is.

De Hoefslag, Hoefslag 12, Gorssel
HoefslagAan de oostkant van het dorp Gorssel ligt verscholen achter de bebouwing aan De Hoefslag en omzoomd met oude bomen een verrassende landschapstuin. Golvende borders en gazon zorgen voor een sfeer van rust en zijn een lust voor het oog.

De Keihave, Kozakkenweg 2, Gorssel
Mooi gelegen aan de rand van het dorp Gorssel, deze tuin van ca 1 ha en twee natuurvijvers.

’t Kloosterhofke, Zutphenseweg 75, Eefde
’t Kloosterhofke is een echte liefhebberstuin. Naast de pluktuin is er een mooie siertuin, een kruiden- en groentetuin en een fruittuin.

De Uiterwaard, Hankweg 2, Epse
Uiterwaard4Deze prachtig gelegen tuin van 6.200 m2 in de Uiterwaarden van de IJssel tussen Gorssel en Epse heeft elementen uit de Engelse en de landschappelijke tuin.

De Pauw, Oxerweg 14, Epse
Rondom het houten huis ‘De Pauw’, dat in de jaren dertig van de vorige eeuw is gebouwd, ligt een sfeervolle bostuin van 4400 m2. In ronde lijnen zijn de schaduwrijke en zonnige borders rondom het huis aangelegd. De tuin gaat geleidelijk over in het bos, de bospaadjes nodigen uit om lekker rond te lopen.

Informatie
De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang € 2,50 per tuin per persoon. Bij alle tuinen is een routebeschrijving naar de andere tuinen aanwezig.

 

Gorssel, 20 juli 2017

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail