Berkelmarathon en 1/8 Triathlon bij zwembad Almen

Zwembad de Berkel organiseert op zondag 20 augustus de Berkelmarathon, een zwemwedstrijd in het riviertje de Berkel en een week later is er de Almense 1/8 Triathlon. De voorbereidingen zijn in volle gang en de inschrijving is geopend.
De zwembaden De Berkel in Almen en De Boskoele in Gorssel behoren tot de zelfde organisatie, de Stichting Gorsselse Zwembaden.

Berkelmarathon
Berkelmarathon KLBerkelmarathon, Foto Annemiek DijksmanDe Berkelmarathon vindt plaats op zondag 20 augustus a.s. om 13.00 uur vanuit het aan de Berkel gelegen zwembad in Almen. Deelnemers kunnen kiezen uit 750 of 1400 meter zwemmen in de prachtig meanderende Berkel. Voorinschrijven kan aan het loket van zwembad De Berkel in Almen en op de dag zelf kunnen de zwemmers zich tot 12.30 uur opgeven. De kosten bedragen €5.

Triatlon
De Almense 1/8 Triathlon is precies een week later op zondag 27 augustus. De 500 meter zwemmen vindt plaats in grotendeels door zonnecollectoren verwarmde water van het zwembad. De 20 km fietsen en 5 km hardlopen worden gehouden in en om Almen met passages op het sfeervolle Dorpsplein. Het is een gezellige kleinschalige 1/8 triatlon met drie startmomenten van maximaal dertig deelnemers per serie. Ook voor deelnemers die met duo’s of trio’s mee willen doen is er een startserie. In deze serie zijn ook dit jaar weer twee banen bestemd voor de Junior-Aquarun voor jongeren t/m 13 jaar. Zij zwemmen 200 m gevolgd door 2,5 km hardlopen.

Opgave voor de triatlon is alleen mogelijk via mailadres  met vermelding van naam, geslacht, woonplaats en mailadres. Op 27 augustus kunnen de deelnemers vanaf 8.30 tot 9.10 uur de startnummers halen en afrekenen in het zwembad De Berkel. De eerste serie start om 9.30 uur. Rond 12.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Inschrijfgeld voor de 1/8 triatlon is € 12,- waarvan € 2,- bestemd is voor ons goede doel, namelijk Stichting Leergeld Lochem. De inschrijving van de Junior-Aquarun bedraagt € 5,-.


Gorssel, 22 juli 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail