De Hoek en Jumbo moeten bordjes aan lantaarnpalen verwijderen

     Bordjes26-7-17 1

     Bordjes26-7-17 2

      Boven: De betreffende bordjes aan lantaarnpalen die
      van de gemeente verwijderd moeten worden.
      Onder: Foto van een jaar geleden van de verhuur-
      fietsen aan de Joppelaan t.o. De Hoek.

     FietsenDeHoek-001

Eetcafé De Hoek en Jumbo moeten de bordjes die zij aan lantaarnpalen hebben hangen verwijderen van de gemeente Lochem. Iemand had hierover geklaagd. De kleine gele bordjes van de Jumbo en daarvoor van Super hangen er al vele jaren; het bordje van De Hoek is nieuw.

Willem Mogezomp van Eetcafé de Hoek vindt het vooral flauw dat mensen zich hieraan storen en dat de gemeente dan meent gelijk te moeten optreden . “In het verleden hebben we met de gemeente geprobeerd diverse aanduidingen te regelen, maar dan is er niemand thuis. Wie stoort zich nu aan die kleine bordjes?” De Hoek moest vorig jaar op last van de gemeente ook al de (tandem)fietsen weg halen die tegenover het café stonden. De Hoek verhuurt fietsen, bijvoorbeeld aan bezoekers van het museum, en om dat te laten zien stonden ze op de stoep. Na een klacht van iemand moesten die verwijderd worden.

De gemeente laat weten dat het beleid is dat er niet zomaar bordjes opgehangen kunnen worden. Dat zou al snel leiden tot wildgroei. Lantaarnpalen en palen voor wegwijzerborden hebben een andere functie. Aan deze palen hangen ook bruine bordjes met een toeristische functie, bijvoorbeeld van campings, musea en attracties. Bedrijven zoals Jumbo en De Hoek komen daar niet voor in aanmerking.

  
Redactie Gorssel.nl
27 juli 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail