Een nieuw seizoen, een nieuw geluid bij de Gorsselse Kunstkring

De bijna 70 jaar ‘jonge’ Gorsselse Kunstkring heeft voor het nieuwe seizoen een boeiend en divers programma samengesteld. Van ‘foute’ kunstenaars tot Bach. Iedere eerste dinsdag van de maand is er bovendien ‘Gorssels KunstKringCafé’ in De Hoek.

     
     GKK2

     GKK1

       Beelden van een lezing van de GKK in Residentie
       de Roskam (boven) en het Gorssels KunstKringCafé
       in de Hoek (onder)

     GKK4

     GKK5

     

     

Programma 2017-2018
In het nieuwe seizoen zullen interessante lezingen over diverse onderwerpen de revue passeren. Van ‘foute’ kunstenaars en een stadsbeeldhouwer, tot Luther versus Bach. Van een Gesamtkunstwerk in het Rijks tot de Groningse Ploeg en de wonderbaarlijke grafiek van M.C. Escher. Residentie de Roskam (de grote zaal achter Loetje) is opnieuw het vertrouwde adres voor de ontmoetingen tussen vrienden van beeldende kunst en kunsthistorie, architectuur, literatuur en muziek.
Maandag 21 augustus is de seizoensaftrap met een lezing van Garrelt Verhoeven, directeur van Deventer Verhaal. Deze is voor iedereen vrij toegankelijk. Ook bij de andere lezingen zijn niet-leden welkom; zij betalen dan een entree van € 10,- per lezing.

Welkom bij het Gorssels KunstKringCafé!
Sinds vorig jaar treffen kunst- en cultuurliefhebbers elkaar in de maanden september tot mei elke eerste dinsdag van 17 tot 19 uur in Eetcafé de Hoek voor een goed glas en een geanimeerd gesprek. Er worden ervaringen uitgewisseld en er is een gast met een passie. Zo hebben kunstschilder Dorien Plaat, schrijfster Evelien van Dort en fotograaf Cor Aafjes de bezoekers al laten delen in hun verhaal.
Dinsdag 5 september is het eerstvolgende KunstKringCafé met Fred ten Tusscher, beeldend kunstenaar uit Gorssel. Ook niet-leden zijn welkom. De GKK nodigt u uit eens binnen te lopen om kennis te maken.

De Gorsselse KunstKring
De Gorsselse Kunstkring heeft bijna 300 leden uit Gorssel en omgeving. Het lidmaatschap kost € 32,50 per jaar per persoon of € 55,- per paar. Daarvoor heeft u gratis toegang tot de lezingen. Kijk op de website van de GKK voor het complete programma en overige informatie.

 

 

Gorssel, 8 augustus 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail