Yoga en Pilates van Yoin in nieuwe studio bij ’t Trefpunt

Bezoekers van het Gorsselse Trefpunt zal het zijn opgevallen dat in een gedeelte van de hal een verbouwing heeft plaatsgevonden. Daar is een nieuwe studio ontstaan waar Ellen de Vries van Yoin vanaf september pilates en yogalessen gaat geven.

Nieuwe studio
Verbouwing lesruimte_YoinDe nieuwe studio voor Yoin in aanbouwEllen gaf bij omnivereniging Sportclub Gorssel al geruime tijd les in een andere ruimte van ’t Trefpunt en begon in januari 2017 voor zichzelf onder de naam Yoin. “Vanaf het begin wilde ik heel graag een eigen studio in ’t Trefpunt die ik naar eigen idee en smaak zou kunnen inrichten”, vertelt Ellen. “Na overleg en flink ‘brainstormen’ met het bestuur van ’t Trefpunt is dat gelukt zodat binnenkort de Yoga en Pilates lessen in de nieuwe studio kunnen beginnen”.

Yoga en Pilates
De meeste mensen hebben wel van Yoga gehoord, maar Pilates is voor velen iets onbekends. “Pilates bestaat voornamelijk uit korte series grondoefeningen, die gericht zijn op specifieke spiergroepen”, legt Ellen uit. “Om soepeler en vitaler te worden, met als gevolg een betere lichaamshouding en meer balans. Yoga is meer één lange flow van oefeningen en houdingen waarbij alles in je lichaam wel een keer aan bod komt”. Volgens Ellen zijn er meerdere vormen van Yoga, zoals de krachtige en dynamische Power Yoga, de rustige en meditatieve tegenhanger Yin Yoga en Easy Flow Yoga een milde en vloeiende vorm van Yoga, een fijne les voor als je wil beginnen met yoga.

Allerlei doelgroepen
Yoin Ellen de VriesEllen de VriesDe lessen zijn zoveel mogelijk toegesneden op verschillende doelgroepen, jong en oud, fit of minder fit. Dus ook ouderen en niet te vergeten: heren! “Jammer genoeg is ooit enigszins het beeld ontstaan dat Yoga en Pilates typisch iets voor dames is”, aldus Ellen. Tegenwoordig doen steeds meer mannen aan Yoga en of Pilates, yoga is “hot” omdat er aandacht besteed wordt aan je buitenkant èn aan je binnenkant. Precies wat (drukke) mensen nu willen en nodig hebben.

Straks ook voor kinderen?
Ellen onderzoekt ook de mogelijkheden voor Kinderyoga en Ouder-Kind Yoga zodat ouders straks samen met hun peuter of kleuter naar de lessen de kunnen om gezellig samen bezig zijn. Het is nog wel niet zo ver, maar wat mij betreft komt het er aan”, zegt Ellen met een brede lach.

Gratis proefles
Om te proberen welke lesvorm het beste bij je past, is de eerste les gratis. Een echte proefles dus. Het is mogelijk om meerdere soorten lessen uit te proberen, om vervolgens, in overleg met de docent, te beslissen wat het gaat worden.

Per september komt Loes Yoin versterken en vanaf 6 september wordt er weer volop lesgegeven! Voor een eerste indruk, voorlichting en een demonstratie Pilates is iedereen op zaterdag 9 september tussen 12 en 14 uur welkom in het Gorsselse Trefpunt.

Voor meer info over de verschillende lesvormen, lesuren en tarieven kijk op www.yoin-ellen.nl


Gorssel, 18 augustus 2017

  

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail