Gorssel zwemt voor ALS/Amsterdam City Swim

Gorsselnaar Robert Paul Wielinga (52) kreeg in november 2015 de diagnose ALS. Op 3 september 2017 doet Robert Paul samen met zijn team weer mee aan de Amsterdam City Swim. 

Amsterdam City Swim
ACS RobertPaulRobert Paul Wielinga tijdens de Amsterdam City Swim van vorig jaarDoor jaarlijks een bijzonder zwemevenement van twee km in de Amsterdamse grachten te organiseren streeft de Stichting Amsterdam City Swim ernaar zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting ALS Nederland ten behoeve van onderzoek naar deze meedogenloze ziekte.

Ook Gorssel zwemt mee
Vooralsnog gaat het goed met Robert Paul. Dit is mede te danken aan een voor ALS nieuwe behandeling die hij in een ‘voorloopgroep’ krijgt. De clinical trial voor deze behandeling start dit najaar en wordt gefund door de Amsterdam City Swim.

ACSteam2016 Het team van Robert Paul heeft vorig jaar € 54.864 ingezameld. De cheque werd tijdens IJsseljazz aan de Stichting ALS overhandigd.Samen met familieleden, het team van bedrijfsartspraktijk van Gelderen, vrienden en (oud) collega's doet ook Robert Paul dit jaar weer mee aan de Amsterdam City Swim.
Voor alle 1500 ALS patiënten in Nederland zwemmen Gorsselnaren Marije Alma (voor de vijfde keer!), Anne-Carlijn Bakker, Ariane van Gelderen, Boudewijn van Gelderen, Josephine van Gelderen, Jos Hoogbergen, Christiaan Logtenberg, Joyce Vonk en Robert Paul Wielinga zondag 3 september ieder twee km door de Amsterdamse grachten.
Aanmoedigen kan op zondag 3 september vanaf 13.00 uur vanaf de start bij het Marine Etablissement tot aan de finish op de Keizersgracht.

Donaties
De Gorsselse zwemmers zijn deel van een team van totaal 75 zwemmers dat inmiddels € 38.700 aan donaties bijeen heeft gebracht. Doneren kan nog steeds via onderstaande websites.

ACSlogo140px

De redactie van Gorssel.nl wenst de Gorsselse zwemmers veel succes!

 

 

Gorssel, 23 augustus 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail