Grootse line-up voor IJsseljazz

Op zondag 10 september 2017 verwelkomt Gorssel grote namen op de podia van IJsseljazz. Duizenden liefhebbers van jazz en blues zullen het vrij toegankelijke festival in het sfeervolle dorpshart van Gorssel weer bezoeken.

     
     IJsseljazz2016aaa

      Foto's IJsseljazz 2016 - Janny Schiphorst
      Boven: Wouter Hamel & band
      Onder: Benjamin Herman, Boris van der Lek en
      Hans Dulfer 

     IJsseljazz2016

Programma
Op het hoofdpodium, het Rabobank Podium aan de Hoofdstraat, staan vanaf 13.30 uur diverse jazz acts. Funky blues is vanaf 13.00 uur te horen en te zien op het Grolsch Podium op het Nijverheidplein.
De line-up van IJsseljazz lijkt elk jaar beter te worden. Headliner op het jazzpodium is de Nederlands/Belgische band Gare du Nord. Op dit podium staat ook Steffen Morrison, genomineerd voor een Edison in categorie Soul & Beyond. En ook andere Award-winnaars laten van zich horen. Op het bluespodium vindt u onder meer Barrelhouse, die de Edison Jazzism Publieksprijs 2017 in de wacht sleepte, en Dutch Blues Award Winner AJ Plug. De afsluitende blues act is een gevestigde naam in de internationale blueswereld: The Julian Sas Band.

Groot geworden door klein te blijven
Naast de line-up maakt de locatie IJsseljazz tot een geliefd festival. Het jaarlijkse evenement vindt plaats in de dorpse, ongedwongen sfeer van Gorssel. Winkels, café's, restaurants en Museum MORE zijn tijdens IJsseljazz open en doen er alles aan om bezoekers een onvergetelijke festivalbeleving te bieden.
Het jazzfestival is inmiddels landelijk bekend en trekt jaarlijks zo'n 18.000 muziekliefhebbers. Trouwe sponsors maken het mogelijk dat IJsseljazz voor bezoekers vrij toegankelijk is. Met festivalmunten zijn heerlijke gerechten en drankjes te krijgen. Dit jaar is er voor het eerst een foodpleintje ingericht voor Museum MORE op de Hoofdstraat.

Over IJsseljazz
IJsseljazz is een jaarlijks jazzfestival dat sinds 2006 elk tweede weekend in september plaatsvindt in Gorssel. Vanaf diverse podia in het dorp presenteert Stichting IJsseljazz een keur aan artiesten van (inter-)nationale bodem. Hoofdsponsors van IJsseljazz zijn Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, Grolsch en Eetcafé De Hoek.

  

 

Gorssel, 28 augustus 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail