MTB evenement 'Heideveldtoertocht' op zondag 5 november a.s.

      WTC ATB enPlat klein

      Boven: Leden van WTC Gorssel verkennen het
      parcours

      Onder: Mooie beelden van de tocht van vorig jaar

      Heideveldtocht2016 1 klein klein

      Heideveldtocht2016 5 klein klein

      Heideveldtocht2016 6 klein klein

      Heideveldtocht2016 13 klein klein

      Heideveldtocht2016 3

     

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 5 november 2017 voor de 31e keer de Heideveldtoertocht door het prachtige buitengebied van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen met de gratis MTB Clinic van Kanjers voor Kanjers. 

Prachtige routes
Mountainbiken waar dat anders niet kan, met prachtige herfstkleuren, via duidelijk aangegeven routes. Na de succesvolle edities van 2014, 2015 en 2016 met ongeveer 1.000 deelnemers zijn de vrijwilligers van WTC Gorssel er dit jaar op gebrand een nog groter succes van de Heideveldtoertocht te maken. Het parcours wordt ieder jaar speciaal voor deze tocht in gereedheid gebracht. Afspraken met landeigenaren, het begaanbaar maken van de paden en het zoeken naar net weer die ene nieuwe mooie plek om langs te rijden.
Deelnemers kunnen kiezen uit volledig gepijlde routes van 35 of 45 kilometer, die door de mooiste plekjes van het achterland van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen voeren.  De routes zijn geschikt voor MTB-rijders en voor cyclo-crossers. Onderweg is een post waar de fietsers drinken, een krentenbol en een stuk banaan wordt aangeboden.

Klassieker
De landelijke fietsbond NTFU hanteert het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen om alle georganiseerde tochten te beoordelen. WTC Gorssel heeft voor deze tocht de hoogst mogelijke beoordeling gekregen en daarom wordt deze landelijk aangekondigd als een ‘NTFU Klassieker’. Een topevenementen binnen de NTFU dus!

Start en finish
De route begint en eindigt bij de kantine van voetbalvereniging Gorssel aan de Markeweg 10 te Gorssel. Daar is voldoende parkeergelegenheid, er kan verkleed en gedoucht worden, en de fiets kan worden afgespoten. Vooraf een kopje koffie en na afloop een drankje en een hapje? De kantine van VV Gorssel biedt alle mogelijkheden.
Starten kan tussen 9.00 en 10.30 uur.

Jongeren tot 15 jaar kunnen gratis meedoen. Deelnemers van 15 jaar en ouder betalen € 5,- of € 4,- als ze lid zijn van een bij de NTFU aangesloten vereniging. Inschrijven voor de tocht kan in de kantine van VV Gorssel, voorinschrijven is niet mogelijk.
  

Gratis Jeugd MTB Clinic
Kanjers voor Kanjers organiseert tijdens de tocht een Jeugd MTB Clinic. Ervaren instructeurs leren kinderen vanaf zes jaar de fijne kneepjes van het vak. Bijvoorbeeld hoe je handig over een modderpad fietst, een boomstronk ontwijkt of een hellinkje neemt. Deze clinic is geheel gratis én het is ook nog eens mogelijk een fiets en helm te lenen.

Meedoen? Stuur een mail naar  waarin je je opgeeft voor de Jeugd MTB clinic en je voor- en achternaam, leeftijd, lengte en of je een fiets of helm wilt lenen.

 

  
Gorssel, 24 oktober 2017 

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail